Διαδηλώσεις αστυνομικών στη Γαλλία – Διεκδικούν μπόνους και καλύτερες συνθήκες εργασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαδηλώσεις αστυνομικών στη Γαλλία – Διεκδικούν μπόνους και καλύτερες συνθήκες εργασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι αστυνομικοί της Γαλλίας αποχωρούν από τα καθήκοντά τους και προχωρούν σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Σήμερα, κήρυξαν “Μαύρη Πέμπτη” για να εκφράσουν την αντίδρασή τους. Αρκετά συνδικάτα αστυνομικών, συμπεριλαμβανομένων των Alliance και Unsa Police Nationale, διεκδικούν για τα μέλη τους μπόνους έως και 2.000 ευρώ, εγγυήσεις για άδεια το καλοκαίρι και υποστήριξη παιδικής μέριμνας.

Στις αντιδράσεις αυτές προηγήθηκε ενημερωτικό σημείο από το υπουργείο Εσωτερικών προς ένα από τα συνδικάτα, σύμφωνα με το οποίο κάθε αστυνομικός στη Γαλλία θα επιστρατευτεί από τις 24 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και δεν θα έχει το δικαίωμα να πάρει άδεια το διάστημα αυτό. Επίσης, πολλοί αστυνομικοί θα μεταφερθούν στο Παρίσι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και ζητούν διαβεβαιώσεις για στέγαση και ωράριο εργασίας.

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών

Εκπρόσωποι συνδικάτων έχουν συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, οι οποίοι επεσήμαναν ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν οριστικοποιηθεί τα μέτρα υποστήριξης για τους αστυνομικούς. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, με το συνδικάτο Alliance να προειδοποιεί ότι μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλες κινητοποιήσεις αν δεν λάβουν ικανοποιητικές απαντήσεις.

Πηγή: Twitter

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ