Απαγόρευση χρήσης social media στην Φλόριντα: Πότε τίθεται σε ισχύ η νέα νομοθεσία

Απαγόρευση χρήσης social media στην Φλόριντα: Πότε τίθεται σε ισχύ η νέα νομοθεσία

Απαγόρευση χρήσης social media στην Φλόριντα: Από την 1η Ιανουαρίου 2025, δεν θα επιτρέπεται η δημιουργία νέων λογαριασμών και θα πρέπει να διαγραφούν οι υπαρχόντες.

Η Φλόριντα ενισχύει τη νομοθεσία για την χρήση των social media από ανηλίκους με το νέο νομοσχέδιο που υπέγραψε ο γερουσιαστής Ron DeSantis. Σύμφωνα με αυτό, απαγορεύεται η δημιουργία λογαριασμών από παιδιά και εφήβους κάτω των 14 ετών. Οι πλατφόρμες social media οφείλουν να τερμαατίσουν τους λογαριασμούς ανήλικων κάτω των 14 ετών και κάτω των 16 ετών χωρίς γονική συναίνεση, και να χρησιμοποιήσουν σύστημα επαλήθευσης τρίτου μέρους για τον έλεγχο των ανηλίκων.

Το νομοθετικό σώμα της πολιτείας είχε εγκρίνει νομοσχέδιο τον Φεβρουάριο που απαγόρευε τη χρήση social media από παιδιά κάτω των 16 ετών. Ο DeSantis είχε αρνηθεί την υπογραφή του, λόγω περιορισμών στα δικαιώματα των γονέων. Η τροποποιημένη έκδοση επιτρέπει στους γονείς να δώσουν συγκατάθεσή για τη συμμετοχή των μεγαλυτέρων παιδιών τους στα social media. Η νέα απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στις 1η Ιανουαρίου 2025.

Παραβάσεις

Σε περίπτωση παράβασης, το πρόστιμο φτάνει τα 10.000 δολάρια ανά περίπτωση. Γονείς ή κηδεμόνες μπορούν να ζητήσουν από πλατφόρμες να διαγράψουν λογαριασμούς ανήλικών εντός 5 ημερών. Η νέα νομοθεσία αντικατοπτρίζει και το νομοσχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ σχετικά με το TikTok, προτείνοντας το Facebook της ByteDance προς πώληση, αλλιώς απειλείται με απαγόρευση σε αμερικανικά κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με το Time, η απαγόρευση του TikTok θεωρείται πρόσχημα, όπως επιβεβαίωσε και ο βουλευτής Dan Crenshaw. Η απόφαση αυτή θα αφαιρούσε από εκατοντάδες εκατομμύρια Αμερικανούς μια πλατφόρμα επικοινωνίας και εκπληρώντας κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ