Αιτηματικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου – Ισραήλ: Εντάλματα Σύλληψης για τον Νετανιάχου και τον Ηγέτη της Χαμάς

Αιτηματικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου – Ισραήλ: Εντάλματα Σύλληψης για τον Νετανιάχου και τον Ηγέτη της Χαμάς

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο – Ισραήλ: Οι Κατηγορίες που Αναλύονται για τους Δύο Άνδρες

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζητά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τις κατηγορίες εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, λόγω των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ και τον επακόλουθο πόλεμο στη Γάζα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής εισαγγελέας, Καρίμ Χαν, σε συνέντευξη με την Κριστιάν Αμανπούρ του CNN.

Επιπλέον, υπάρχουν εντάλματα για τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, καθώς και για δύο άλλους κορυφαίους ηγέτες της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια και Αλ Κάσεμ Μοχάμεντ Ντιάμπ Ιμπραχίμ αλ Μάσρι. Η περιλεψη ισραηλινών πολιτικών στο αίτημα αποτελεί ιστορική πρώτη για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, που εστιάζει σε ηγέτες χώρας στενούς συμμάχους των ΗΠΑ.

Οι Κατηγορίες Κατά του Νετανιάχου και του Γκαλάντ

Οι κατηγορίες εναντίον του Νετανιάχου και του Γκαλάντ περιλαμβάνουν εξόντωση, πρόκληση πείνας, στόχευση αμάχων. Επιπλέον, αναφορικά με τους Σινουάρ, Χανίγια και Αλ Μάσρι, οι κατηγορίες περιλαμβάνουν εξόντωση, δολοφονία, βιασμό και σεξουαλική επίθεση κατά τη διάρκεια της κράτησης. Σύμφωνα με τον Χαν, οι επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου προκάλεσαν σοβαρή ανησυχία και υποφέρθηκε πολύς κόσμος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ