Αγοράστε ένα έργο τέχνης με κορνίζα για 4 δολάρια και κερδίστε μια περιουσία

Αγοράστε ένα έργο τέχνης με κορνίζα για 4 δολάρια και κερδίστε μια περιουσία

Μια λάτρης των αντικών ανακάλυψε έναν “θησαυρό” σε ένα κατάστημα με μεταχειρισμένα αντικείμενα. Εκεί βρήκε μια παλιά κορνίζα με έναν πίνακα που φαινόταν να φέρει την υπογραφή του N.C. Wyeth. Αρχικά το θεώρησε αστείο ότι ο πίνακας θα μπορούσε να είναι αυθεντικό έργο του γνωστού Αμερικανού ζωγράφου. Ωστόσο, αυτό το αστείο έγινε πραγματικότητα, καθώς ο πίνακας εκτιμάται τώρα ότι αξίζει 250.000 δολάρια σε δημοπρασία τον Σεπτέμβριο. Ο πίνακας αυτός, που πωλείται από μια γυναίκα που τον αγόρασε σε ένα κατάστημα δευτεροκαθετήσεων στο Μάντσεστερ του Νιου Χάμσαϊρ στις ΗΠΑ, εντοπίστηκε μαζί με φθαρμένες αφίσες που βρίσκονταν σε έναν τοίχο.

Η γυναίκα έπαιρνε τον πίνακα στο σπίτι της, αλλά δεν μπόρεσε να βρει πληροφορίες γι ‘αυτόν. Μετά από μερικά χρόνια, τον αποθήκευσε σε μια ντουλάπα. Ανακάλυψε ξανά τον πίνακα τον περασμένο Μάιο ενώ έκανε καθαρισμό, και τον δημοσίευσε στο Facebook. Οι αντιδράσεις ήταν τόσο θετικές που επικοινώνησε με μια ειδική επιμελήτρια τέχνης γνώστη του N.C Wyeth. Μετά την επιβεβαίωση της ειδικού, αποδείχθηκε ότι το έργο πράγματι είναι αυθεντικό.

Εικονογράφηση για βιβλίο

Ο N.C. Wyeth εικονογράφησε συχνά περιοδικά και μυθιστορήματα. Ο πίνακας που θα δημοπρατηθεί τον Σεπτέμβριο είναι ένας από τους τέσσερις που ολοκλήρωσε για την έκδοση του 1939 του μυθιστορήματος “Ramona” της Helen Hunt Jackson. Ο πίνακας απεικονίζει τον κεντρικό χαρακτήρα και τη μητέρα του, με ένα άγαλμα μιας θρησκευτικής μορφής ανάμεσά τους.

Το προηγούμενο ρεκόρ δημοπρασίας για έναν άλλο καλλιτέχνη της οικογένειας Wyeth ήταν για έναν πίνακα του Andrew Wyeth που πωλήθηκε για 23,2 εκατομμύρια δολάρια.

230830092551 02 nc wyeth ramona full

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ