20χρονη γυναίκα σκότωσε την 18 μηνών κόρη του συντρόφου της – Τραγική δολοφονία

20χρονη γυναίκα σκότωσε την 18 μηνών κόρη του συντρόφου της – Τραγική δολοφονία

Για μήνες έψαχνε τρόπους για να βλάψει τη μικρή που έχασε τη ζωή της από δηλητηρίαση από ακετόνη που προκάλεσε ανεπάρκεια οργάνων.

Η 20χρονη Aleisia Owens από την Πενσιλβάνια κατηγορείται ότι δηλητηρίασε θανάσιμα την 18 μηνών κόρη του φίλου της χρησιμοποιώντας μπαταρίες, βίδες και ασετόν. Είχε προηγουμένως ερευνήσει τις βλαβερές επιπτώσεις αυτών των αντικειμένων σε παιδιά πριν από τη δολοφονία. “Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης είναι σκοτεινές. Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τον λόγο που κάποιος επιθυμεί εσκεμμένα να βλάψει ένα τόσο ανυπεράσπιστο παιδί και στη συνέχεια να παραπλανήσει τους ερευνητές για την πραγματική αιτία”, αναφέρει η γενική εισαγγελέας της Πενσιλβάνια, Μισέλ Χένρι, σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.

Τι έδειξε η αυτοψία

Η έρευνα ξεκίνησε στις 25 Ιουνίου 2023, όταν γιατροί κλήθηκαν σε ένα σπίτι της κομητείας Lawrence, όπου η Owens ζούσε με τον φίλο της. Βρήκαν την κόρη του άνδρα να μην ανταποκρίνεται. Μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στο Νοσοκομείο Παίδων UPMC στο Πίτσμπουργκ, όπου πέθανε μετά από τέσσερις ημέρες, στις 29 Ιουνίου. Η αυτοψία που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι το παιδί πέθανε από δηλητηρίαση από ακετόνη που προκάλεσε ανεπάρκεια οργάνων. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το μωρό είχε εκτεθεί σε ακετόνη λίγο πριν νοσηλευτεί.

Αργότερα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η Owens αναζήτησε πληροφορίες για προϊόντα οικιακής χρήσης που θα μπορούσαν να βλάψουν ή να σκοτώσουν ένα παιδί. Αναζητούσε προϊόντα ομορφιάς ή φάρμακα που οδηγούν σε θανάτους από τυχαία δηλητηρίαση. Επίσης, το παιδί είχε νοσηλευτεί πριν από το θάνατό του αφού είχε καταπιεί μπαταρίες και βίδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ