Βάσεις 2023 – οι πρώτοι των πρώτων: «Το πιο σημαντικό είναι να κυνηγάς τα όνειρά σου!”

Βάσεις 2023 – οι πρώτοι των πρώτων: «Το πιο σημαντικό είναι να κυνηγάς τα όνειρά σου!”

Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μία από τις πρωταγωνίστριες επιτυχίες είναι η Καρολίνα Ρόκκα, που επιτέλους αποφοίτησε από το Λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών. Παρά τις αρχικές ανησυχίες του περιβάλλοντός της, καθώς οι απαιτήσεις της ήταν υψηλές, η νεαρή μαθήτρια έδειξε πως με επιμονή και όρεξη τα πάντα είναι εφικτά. Επιπλέον, προέβη σε μια εξαιρετική εμφάνιση και στις πανελλαδικές εξετάσεις, εισαγαγόμενη μεταξύ των πρώτων στην Νομική Σχολή Αθηνών με 19.325 μόρια.

«Ο χορός, το τραγούδι, ο αθλητισμός, το debate είναι μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντά μου», δηλώνει η ίδια. Και προσθέτει «το πιο σημαντικό είναι να κυνηγάς τα όνειρά σου και να πιστεύεις στον εαυτό σου, γιατί όλα είναι εφικτά».

mathites apotelesmata 1

Δίδυμη επιτυχία!

Δύο δίδυμα αδέρφια ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους καθώς η Δέσποινα Αντωνίου μπήκε 2η στη Νομική Αθήνας και ο αδελφός της Σωτήρης Αντωνίου πέρασε 2ος στη Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ)-Σώματα. Με την υπομονή και τη στήριξη των καθηγητών τους, κατάφεραν να διατηρήσουν μια συνεπή απόδοση καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και να επιτύχουν τους στόχους τους. Η επιτυχία της Δέσποινας στη 2η θέση της Νομικής Αθήνας αγγίζει τα 19.600 μόρια, με εξαιρετικά αποτελέσματα σε μαθήματα όπως τα Αρχαία Ελληνικά, Έκθεση, Λατινικά και Ιστορία. Ο Σωτήρης Αντωνίου πέρασε 2ος στη Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ)-Σώματα.

mathites apotelesmata 2

“Δεν ήταν εξαναγκασμός”

Παρόλο που οι τελευταίοι μήνες ήταν κουραστικοί και η ένταση υψηλή, οι δύο αδελφοί αποφάσισαν να βάλουν στην άκρη την κοινωνική ζωή, τον αθλητισμό και τη διασκέδαση για να επικεντρωθούν στις σπουδές τους. Η Δέσποινα δήλωσε χαρούμενη και ηρεμημένη ότι τα μαθητικά χρόνια ήταν ευχάριστα και δεν αποτέλεσαν εξαναγκασμό, καθώς την ενέπνευσαν και την γέμισαν ενθουσιασμό για τη γνώση. Και οι δύο αδελφοί ευχαρίστησαν τη φιλόλογο-φροντίστρια τους κ. Ρένα Κουτροζή.

Οι επιτυχίες τους στη σχολική ζωή δικαιώνουν το κόπο που έκαναν και τη θέση που κατέχουν στο σχολείο τους. Οι δύο αδελφοί εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς τους καθηγητές τους, και ειδικότερα προς τους φιλολόγους τους στις τελευταίες δύο τάξεις του λυκείου, κ.κ. Αλεξάνδρου, Γεράση, Κουρουτσίδου, Κουτρούμπα και Στεφάνου. Ο Σωτήρης Αντωνίου πέρασε 2ος στη Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ)-Σώματα.

mathites apotelesmata 3

“Νέες διαδρομές”

Οι δύο αδελφοί είναι ενθουσιασμένοι για την επιτυχία τους, αλλά επίσης ανυπομονούν για τις νέες προκλήσεις που τους περιμένουν.

Μητέρα τριών παιδιών νίκησε τον καρκίνο και πέρασε στην πρώτη της επιλογή

Ο θρίαμβος της Αναστασίας Μπαστούνη, μίας 42χρονης μητέρας τριών παιδιών από τη Μυτιλήνη, είναι απολαυστικός. Μετά από μια μάχη με τον καρκίνο, αποφάσισε να ακολουθήσει τα όνειρά της, βασιζόμενη στη στήριξη του συζύγου. Με 17.600 μόρια, μπόρεσε να εισαχθεί στην πρώτη της επιλογή, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αποδεικνύοντας ότι ποτέ δεν είναι αργά για να επιδιώξεις τα όνειρά σου.

Η ίδια εκφράζει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη της προς όλους όσους την βοήθησαν να επιτύχει τον στόχο της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ