Δημοτικό σχολείο: Αντιδράσεις γονέων για το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής

Δημοτικό σχολείο: Αντιδράσεις γονέων για το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής

Αναστάτωση επικρατεί σε δημοτικό σχολείο στους Αμπελοκήπους μετά από σχολική γιορτή που πήρε πολιτικό χαρακτήρα. Παλαιστινιακές σημαίες ανέμιζαν στις αίθουσες την ώρα που παιδιά φώναζαν συνθήματα για τη Γάζα.

Η δράση που προκάλεσε αντιδράσεις

Όλα ξεκίνησαν κατά τη λήξη της εκπαιδευτικής χρονιάς, όταν μαθητές εντάχθηκαν σε μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης. Το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ακούστηκε δυνατά στους διαδρόμους από τους μαθητές, ενώ οι εκπαιδευτικοί λάμβαναν ενεργό μέρος στον συντονισμό. Γυναίκες που βρέθηκαν στα έδρανα μαζί με τους μαθητές της έκτης τάξης κρατούσαν τις σημαίες ψηλά μέχρι το τέλος της εκδήλωσης.

Η δυσαρέσκεια των γονέων

Πολλοί γονείς δηλώνουν τώρα ότι δεν ήξεραν τίποτα για αυτό το σκέλος της γιορτής. Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα έκαναν γνωστή τη δυσαρέσκειά τους, θεωρώντας πως τα γεωπολιτικά ζητήματα δεν έχουν θέση στα δημοτικά σχολεία. Ο βουλευτής Φίλιππος Φόρτωμας έφερε το θέμα στη Βουλή ζητώντας από τη Σοφία Ζαχαράκη να δώσει εξηγήσεις για όσα έγιναν. Οι εκπαιδευτικές αρχές κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους και δεν έχουν κάνει ακόμη κάποια δήλωση για να ξεκαθαρίσουν το τοπίο.

Δείτε την τοποθέτησή του στο 1: 09:45

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ