Αταμάν: “Πέρασα ένα όμορφο χρονικό διάστημα στην Εφές, αλλά τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στη νίκη”

Ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε ότι ο μοναδικός στόχος είναι η νίκη κόντρα στην πρώην ομάδα του, την Εφές, την επόμενη Τρίτη (5/12).

Ακολουθεί η δήλωσή του μετά τη νίκη κόντρα στην Καρδίτσα:

“Είμαι πολύ χαρούμενος που οι φίλοι της ομάδας διασκεδάζουν με το τραγούδι ‘Μέχρι Τέλους’ του Νίνο. Κάναμε μια εξαιρετική άμυνα και έδωσα λίγο χρόνο ανάπαυσης στους βασικούς παίκτες που αγωνίζονται πολλά λεπτά στη EuroLeague. Τώρα έρχεται το ματς κόντρα στην Εφές και πρέπει να επικεντρωθούμε στη νίκη, παρόλο που πέρασα πολύ όμορφες στιγμές με την ομάδα αυτή. Έχω πολλούς φίλους εκεί, αλλά τώρα το στοίχημα είναι να κερδίσουμε”.

Στη συνέντευξη Τύπου, πρόσθεσε:

“Πιστεύω ότι έπαιξαν πολύ καλά τα παιδιά, ειδικά στην άμυνα. Αυτοί που δεν έχουν τόσο πολύ χρόνο συμμετοχής πήραν την ευκαιρία τους και την εκμεταλλεύτηκαν. Κάναμε κάποια λάθη στην επίθεση, αλλά για μένα το σημαντικό είναι ότι παίξαμε σήμερα μετά από λιγότερο από 48 ώρες από το παιχνίδι κόντρα στην Παρτιζάν. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες που το είχαν ανάγκη, ειδικά πριν από την πιο απαιτητική περίοδο των αγώνων”.

Σε ερώτηση για τη χαλάρωση της ομάδας στην τελευταία περίοδο, απάντησε: “Δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι κάτι φυσιολογικό. Κρατάμε το χαρακτήρα και δίνουμε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που τον έχουν ανάγκη, αντί να κερδίζουμε με μεγάλη διαφορά βαθμολογίας. Ο στόχος είναι οι παίκτες να αποκτήσουν εμπειρία για την EuroLeague”.

Όσον αφορά στην ετοιμότητα ορισμένων παικτών, τόνισε: “Η σημερινή εμφάνιση δεν αποτελεί μέτρο για την αξία ενός νέου παίκτη σε αγώνα. Το σημαντικότερο είναι να αποκτήσουν εμπειρία και να δείξουν την ποιότητά τους σε πιο απαιτητικούς αγώνες. Είμαι ικανοποιημένος με τον Σαμοντούροβ και πιστεύω ότι έχει το ταλέντο για μεγάλα παιχνίδια, γι’ αυτό θα του δώσουμε ευκαιρίες στη EuroLeague”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ