Το Νέο Υβριδικό SUV της Lamborghini Με 800 Ίππους – Η Urus SE

Το Νέο Υβριδικό SUV της Lamborghini Με 800 Ίππους – Η Urus SE

Η Lamborghini παρουσίασε το πρώτο υβριδικό SUV PHEV με τη νέα Urus SE να διαθέτει 800 ίππους και δυνατότητα αυτονομίας 60 χιλιομέτρων σε ηλεκτρική λειτουργία.

Το super SUV από την Sant’Agata προσθέτει μια πιο οικολογική έκδοση στη γκάμα της, χρησιμοποιώντας ένα υβριδικό σύστημα για κίνηση. Το σύστημα κίνησης βασίζεται σε έναν τετρακίνητρο V8 κινητήρα που αποδίδει 620 ίππους και 800 Nm ροπής.

Η Urus διαθέτει επίσης ένα ηλεκτρικό μοτέρ με 192 ίππους και 483 Nm ροπής, το οποίο τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 25,9 kWh. Συνολικά, το υβριδικό σύστημα παράγει 950 Nm ροπής πέρα από τα 800 ίππους.

Με τον ηλεκτρικό κινητήρα να ενσωματώνεται στο κιβώτιο των 8 ταχυτήτων, η Urus μπορεί να κινηθεί έως και 60 χιλιόμετρα μην εκπέμποντας καθόλου ρύπους. Επιπλέον, η νέα διάταξη διαφορικού επιτρέπει τη μεταβίβαση ροπής σε και στους δύο άξονες.

Η Urus διαθέτει ισχυρές επιδόσεις, με επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα και 0-200 χλμ/ώρα σε 11,4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 312 χλμ/ώρα, κάνοντας την το γρηγορότερο SUV στην κατηγορία του.

Αισθητικά ανανεωμένη, η Urus SE περιλαμβάνει νέα σχεδίαση LED φωτιστικών σωμάτων, καινούργιο καπό και αναθεωρημένη γρίλια και προφυλακτήρα. Στην αύξηση της αεροδυναμικής συμβάλλουν οι νέες αλλαγές τόσο στο πάτωμα όσο και στο σύστημα ψύξης των φρένων.

Το εσωτερικό της Urus διαθέτει νέες επενδύσεις, αναβαθμισμένο ταμπλό και μια μεγάλη οθόνη αφής 12,3 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από 11 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης τα οποία επηρεάζουν τη λειτουργία του αυτοκινήτου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ