Η Opel γιορτάζει τα 60 χρόνια του «Opel Design Studio»

Η Opel γιορτάζει τα 60 χρόνια του «Opel Design Studio»

Το 2024 είναι μία ιδιαίτερη χρονιά για την Opel, καθώς συμπληρώνονται 125 χρόνια από την ίδρυσή της ως εταιρεία αυτοκινήτων.

Από το 1899, η Opel με το διάσημο λογότυπο του Κεραυνού, έχει καταστήσει την κινητικότητα προσιτή σε εκατομμύρια ανθρώπους. Το design παίζει καθοριστικό ρόλο στην εντύπωση που κάνει ένα αυτοκίνητο. Και εδώ εντυπωσιάζει η Opel, με την ίδρυση του πρώτου Design Studio στην Ευρώπη, το Opel Design Studio, πριν ακριβώς 60 χρόνια το 1964 στο Rüsselsheim.

opel

Από τότε, το Opel Design Studio υφίσταται για να διαμορφώνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία των μοντέλων της Opel. Έχει επίσης δημιουργήσει καινοτόμα πρωτότυπα οχήματα που αποτυπώνουν το μέλλον της μάρκας, όπως το θρυλικό Opel Experimental GT του 1965 και το πρόσφατο Opel Experimental. Στις 8 Ιουνίου 2024, η Opel γιόρτασε τα 125 χρόνια της παραγωγής αυτοκινήτων και τα 60 χρόνια του Opel Design Centre με ένα μοναδικό event για πελάτες και φίλους της μάρκας.

Ένα Design Centre με όραμα: Τρία τμήματα σχεδιασμού κάτω από μία στέγη

Το 1964 στο Rüsselsheim, το Opel Design Studio άνοιξε τις πόρτες του σε ένα ευρύ κοινό. Μετά από την έναρξη συνεδριάσεων στο κτίριο N10, η Opel έγινε το μεγαλύτερο στούντιο σχεδιασμού αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Το Design Studio ξεχώρισε με σημαντικές προτάσεις που διαμόρφωσαν την αισθητική της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

Το Opel επενδύει στην καινοτομία με το Advanced Studio. Στο πρώτο έργο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 1965, το Opel Experimental GT έδωσε το στίγμα της εποχής. Από τότε, οι σχεδιαστές της Opel έχουν δημιουργήσει μοναδικές πρωτοτυπίες που προμηνύουν το μέλλον της μάρκας.

Επιδραστικά Πρωτότυπα: Opel Experimental

Το Opel Advanced Design Studio έχει δημιουργήσει εμβληματικά πρωτότυπα αυτοκίνητα με εξαιρετική ποικιλία. Από το Opel Experimental GT του 1969 μέχρι το GT2 με συρόμενες πόρτες του 1975 και το επαναστατικό Tech1 της δεκαετίας του ’80.

Με την παρουσίαση του Opel Monza Concept το 2013 και του GT X Experimental το 2018, η Opel έδωσε δείγματα της δημιουργικότητάς της. Με το Opel Experimental του περασμένου έτους, η Opel προσφέρει μια ματιά στο επίκαιρο design και τη βιώσιμη προσέγγιση του μέλλοντος της αυτοκινητικής βιομηχανίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ