Η Nissan αγόρασε μια Porsche 959: Η μυστική ιστορία που δεν γνωρίζαμε

Η Nissan αγόρασε μια Porsche 959: Η μυστική ιστορία που δεν γνωρίζαμε

Τη δεκαετία του 1980, η Nissan απέκτησε μια πραγματική Porsche 959, με σκοπό να μάθει τα μυστικά του συστήματος τετρακίνησης του αυτοκινήτου και να βελτιώσει το δικό της Skyline GT-R R32, το γνωστό «Godzilla».

Η Porsche κατασκεύασε λιγότερα από 300 αυτοκίνητα και αυτό το μοντέλο είχε σχεδιαστεί να κοστίζει το διπλάσιο από ό,τι εισέπραττε. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να μην εισαχθεί στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, μερικά από αυτά τα αυτοκίνητα, όπως το παρουσιαζόμενο (αγοράστηκε το 2019 με 1.500 χιλιόμετρα), κατάφεραν να φτάσουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να καταλήξουν στα χέρια της Canepa, ενός γνωστού οίκου που ειδικεύεται σε μεταμορφώσεις. Μέσω του προγράμματος 959 SC Reimagined by Canepa, το αυτοκίνητο αποκατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου για να γίνει ακόμη καλύτερο.

Τίποτα δεν παρέμεινε ίδιο, ούτε εξωτερικά ούτε εσωτερικά. Πλέον διαθέτει φωτισμό LED, αμορτισέρ της εταιρείας Penske και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών. Στο εσωτερικό του έχει τοποθετηθεί το σύστημα ήχου Porsche Classic Radio Navigation. Συνολικά αφιέρωθηκαν πάνω από 4.000 ώρες εργασίας και 885.000 ευρώ!

Ο εργοστασιακός 6κύλινδρος turbo κινητήρας των 2,8 λίτρων, με τα 444 άλογα, έχει βελτιωθεί και αποδίδει πλέον περισσότερα από 800 άλογα! Αναβαθμίστηκε επίσης το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Ως προς τις επιδόσεις, το 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 2,5 sec!

Μέσω του αριθμού πλαισίου 022 αποδείχθηκε ότι αυτό το αυτοκίνητο είναι το ίδιο με αυτό που αγόρασε η Nissan τότε. Όμως, το χρώμα του είναι πλέον Oak Green. Αυτό το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες προσφέρεται προς πώληση σε δημοπρασία. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η τιμή του ανέρχεται σε 3.250.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ