Ένα Tesla Model X μετατράπηκε σε περιπολικό αλλά παραμένει αχρησιμοποίητο σε γκαράζ

Ένα Tesla Model X μετατράπηκε σε περιπολικό αλλά παραμένει αχρησιμοποίητο σε γκαράζ

Μια περίπλοκη ιστορία περιβάλλει ένα Tesla Model X που μετατράπηκε σε περιπολικό το 2019, δεν έχει διανύσει ούτε ένα χιλιόμετρο και παραμένει εγκαταλειμμένο σε ένα γκαράζ της βελγικής Αστυνομίας.

Αυτή η ιστορία αντιπροσωπεύει προβλήματα στη διαχείριση των χρημάτων των φορολογούμενων στο Βέλγιο. Ένα Tesla Model X αγοράστηκε από τη βελγική αστυνομία στο ποσό των περίπου 120.000 ευρώ το 2019, τροποποιήθηκε ώστε να χρησιμεύσει ως περιπολικό, αλλά ποτέ δεν κυκλοφόρησε στους δρόμους – ούτε καν για επιδίωξη εγκληματιών.

Tesla Model X Police 02

Η αστυνομία της Βελγίου δεν έχει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει, ούτε φαίνεται να το επιθυμεί. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στην αρχή της υπόθεσης. Οι βελγικές αρχές απέκτησαν αυτό το ηλεκτρικό SUV μέσω διαγωνισμού, που κέρδισε η ολλανδική εταιρεία εισαγωγής αυτοκινήτων που το πώλησε σε αυτές με το ανωτέρω ποσό.

Ωστόσο, σύντομα η ολλανδική εταιρεία ανακοίνωσε χρεοκοπία. Παρόλο που αυτό φαίνεται να μην επηρεάζει, η πραγματικότητα είναι ότι το αυτοκίνητο βρέθηκε στο επίκεντρο μιας νομικής διαμάχης σχετικά με το εάν το συγκεκριμένο Model X περιλαμβανόταν στην περιουσία της εταιρείας – καθώς δεν είχε μεταβιβαστεί στη βελγική αστυνομία κατά τη διάρκεια της χρεοκοπίας.

Tesla Model X Police 01

Δεν είναι σαφές για ποιον λόγο δεν έγινε η μεταβίβαση. Οι εμπλεκόμενοι υποστηρίζουν ότι οι διαδικασίες δεν ολοκληρώθηκαν έγκαιρα λόγω της επιδημίας COVID-19. Πολλά μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τον κορονοϊό εκείνα τα χρόνια.

Η νομική διαδικασία εξακολουθεί να εξελίσσεται, με αποτέλεσμα η αστυνομία της Βελγίου να αποφασίζει να μην ασχοληθεί με ένα όχημα που πιθανόν να εμπλέξει οποιονδήποτε το οδηγήσει σε νομικά μπλεξίματα.

Καθώς, φυσικά, η αμφιβολία υπάρχει για το εάν η μπαταρία του αυτοκινήτου θα είναι αποδοτική μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ή πόσο ακόμη μπορεί να αντέξει αυτό το Tesla Model X χωρίς να το χρησιμοποιεί κανείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ