Αυτές είναι οι τεχνολογίες που ενσωματώνονται στα νέα αυτοκίνητα

Το αυτοκίνητο συνεχίζει να εξελίσσεται και να προσφέρει άνεση και ασφάλεια στις μετακινήσεις μας. Η τεχνολογία προχωράει με γοργούς ρυθμούς και οι προηγμένες λύσεις γίνονται συνηθισμένες στα καινούργια αυτοκίνητα. Ας δούμε μερικές πρωτοποριακές τεχνολογίες που παρουσιάστηκαν φέτος στην έκθεση τεχνολογίας CES στο Las Vegas και αναμένεται να ενσωματωθούν στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές εφευρέσεις είναι η κυρτή ευρεία οθόνη που καταλαμβάνει όλο το ταμπλό του αυτοκινήτου. Η ενιαία οθόνη αντικαθιστά τις πολλαπλές οθόνες που είναι συνηθισμένες σήμερα και δημιουργεί μια εντυπωσιακή εμπειρία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η οθόνη έχει επίσης τη δυνατότητα να αναγνωρίζει το πρόσωπο του οδηγού και να φορτώνει τα δεδομένα του προφίλ του, προσφέροντας ασφάλεια κατά την αναγνώριση και προστασία από κλοπή.

Ένα άλλο εντυπωσιακό επίτευγμα είναι η αυτόνομη οδήγηση σε προσιτή τιμή. Μέχρι τώρα, η αυτόνομη οδήγηση απαιτούσε προηγμένους αισθητήρες και υπολογιστική ισχύ, μεγαλώνοντας το κόστος του συστήματος. Ωστόσο, η Continental και η Ambarella ανέπτυξαν μια λύση για το πρόβλημα αυτό, με τη χρήση μικροτσίπ και αισθητήρων που μειώνουν δραστικά το κόστος και την ενέργεια που απαιτείται.

Επίσης, η Continental προσφέρει ένα ανακλαστικό γιλέκο/μπουφάν που καθιστά τους ποδηλάτες ορατούς και διευκολύνει τον εντοπισμό τους από τους αισθητήρες των αυτοκινήτων. Το γιλέκο διαθέτει ειδικά ένθετα που αναγνωρίζονται από τους αισθητήρες και δημιουργεί ασφαλές περιβάλλον για τους ποδηλάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ