Απαγορεύτηκε η Πώληση Προϊόντων Lenovo και Motorola σε Σημαντική Ευρωπαϊκή Αγορά

Απαγορεύτηκε η Πώληση Προϊόντων Lenovo και Motorola σε Σημαντική Ευρωπαϊκή Αγορά


Οι εταιρίες Lenovo και Motorola αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα σε μια σημαντική ευρωπαϊκή αγορά όπου απαγορεύτηκε η πώληση των προϊόντων τους. Μετά από απόφαση δικαστηρίου, οι δύο εταιρίες αντιμετωπίζουν απαγόρευση πωλήσεων των συσκευών τους στη Γερμανία, λόγω νομικής διαμάχης με την αμερικανική InterDigital σχετικά με πατέντες που αφορούν τα WWAN modules.

Τα WWAN modules είναι μέρη που ενεργοποιούν την ασύρματη επικοινωνία με άλλες φορητές συσκευές. Ως εκ τούτου, όλες οι συσκευές των δύο εταιριών που υποστηρίζουν συνδεσιμότητα GSM, UMTS, LTE και 5G απαγορεύεται να πωλούνται στην αγορά της Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένων κάποιων κινητών της Lenovo, όπως το Edge 50. Το δικαστήριο έκρινε ότι η Lenovo χρησιμοποιεί τεχνολογία που η InterDigital έχει πατεντάρει, και ότι η κινεζική εταιρία δεν έχει καταβάλει το αντίστοιχο ποσό αποζημίωσης.

Η Lenovo δήλωσε στο δικαστήριο ότι θεωρεί τις αξιώσεις της InterDigital αδικαιολόγητες και προτίθεται να καταθέσει έφεση. Προς το παρόν, μόνο τρίτες εταιρίες μπορούν να πωλούν προϊόντα Lenovo και Motorola στη Γερμανία, εφόσον υπάρχει αποθέματος διαθέσιμο, ενώ οι δύο εταιρίες δεν μπορούν να προβάλλουν προϊόντα με WWAN στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα. Μένει να δούμε αν και πότε θα επιλυθεί η νομική διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ