Η Χάποελ Τελ Αβίβ έπεσε σε μεγάλο σοκ χθες βράδυ, καθώς ηττήθηκε 90-89 από τη Γκαλίλ Ελιόν στη 19η αγωνιστική του ισραηλινού πρωταθλήματος. Αυτό το αποτέλεσμα έρχεται σε άσχημη στιγμή για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, που ετοιμάζεται για τα playoffs της EuroLeague κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Κανείς δεν περίμενε τέτοια έκπληξη από μια ομάδα που παλεύει για την επιβίωση.
Απουσίες που κόστισαν ακριβά
Πολλοί βασικοί παίκτες έλειπαν από το ρόστερ της Χάποελ. Οι Μπράιαντ, Οτούρου, Τζόουνς και Έντουαρντς έμειναν πίσω στη Σόφια, δουλεύοντας για την προετοιμασία των μεγάλων ματς. Χωρίς αυτούς, η ομάδα δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό από την αρχή.
Η Γκαλίλ, τελευταία στη βαθμολογία με μόλις οκτώ παίκτες διαθέσιμους, έκανε το απίθανο. Έδειξε πάθος και έφτασε τη νίκη με σκληρή άμυνα στα τελευταία λεπτά. Ο Τζάστιν Τζέιμς πέτυχε 22 πόντους, ενώ ο Σαχάρ Αμίρ πρόσθεσε 20.
Πρωταγωνιστές και λεπτομέρειες
Στη Χάποελ, ο Αντόνιο Μπλέικνι και ο Τζόναθαν Μότλεϊ πάλεψαν σκληρά με 16 πόντους ο καθένας. Δεν έφταναν όμως για να γυρίσουν το ματς. Τα δεκάλεπτα κύλησαν ισορροπημένα: 20-25, 35-38, 68-68 και τέλος 90-89.
Αυτό το παιχνίδι θυμίζει πόσο εύθραυστη μπορεί να είναι η ισορροπία σε αυτή τη λίγκα. Η Χάποελ πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της γρήγορα, με τα playoffs να καραδοκούν.