Το τείχος της Ατλέτικο Μαδρίτης γύρω από τον Χουλιάν Άλβαρες παραμένει αδιαπέραστο. Απόρριψη χωρίς συζήτηση, αυτή ήταν η μοίρα και της πρότασης της Μπαρτσελόνα – μαζί με όσες προηγήθηκαν από Άρσεναλ και Ρεάλ Μαδρίτης.
Δεν είναι μόνο τα 100 εκατομμύρια ευρώ που πρόσφεραν οι Καταλανοί. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ατλέτικο ήταν ξεκάθαρος: «Δεν αποδεχόμαστε 100 εκατομμύρια, δεν θα αποδεχτούμε 150, ούτε 200. Ο παίκτης έχει ρήτρα». Ο λόγος για τη ρήτρα αποδέσμευσης που αγγίζει τα 500 εκατ. ευρώ — ένα ποσό που μόνο στα χαρτιά υπάρχει.
Η Ατλέτικο μιλά για “προκαθορισμένη καμπάνια”
Το κλίμα στα αποδυτήρια του «Μετροπολιτάνο» είναι βαρύ. Πηγές από τον σύλλογο της Μαδρίτης μιλούν για μήνες «ψέματος, μισές αλήθειες και παρενόχληση των παικτών μας». Θεωρούν πως όλος αυτός ο θόρυβος αποτελεί μέρος μιας προκαθορισμένης καμπάνιας, με την Μπαρτσελόνα να κατηγορείται για ανέντιμες πρακτικές — και την Ατλέτικο να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο καταγγελίας στη FIFA.
Από την άλλη πλευρά, ο Ζοάν Λαπόρτα επιμένει. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε την επίσημη πρόταση των 100 εκατ. ευρώ, τονίζοντας πως ο ίδιος ο παίκτης θέλει να έρθει. «Η προσφορά μας δεν είναι απεριόριστη», προειδοποίησε, αλλά η Ατλέτικο παραμένει ανυποχώρητη.
Ο 26χρονος Αργεντινός, με συμβόλαιο που λήγει το 2030, μέτρησε φέτος 20 γκολ και 9 ασίστ σε 49 εμφανίσεις. Αριθμοί που εξηγούν γιατί η Μαδρίτη δεν τον παραχωρεί — ακόμα κι αν τα νούμερα των προτάσεων φτάνουν εκεί που δεν έφτασε ποτέ άλλος Ισπανός επιθετικός.