Παράταση του Market Pass 2: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Παράταση του Market Pass 2: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Το Market Pass θα λήξει κανονικά τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, αναμένοντας να ισχύσει για άλλους πέντε μήνες.

Η κυβέρνηση θα παρατείνει το Market Pass και το “καλάθι του νοικοκυριού”, δύο μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας. Αναμένεται ότι το Market Pass θα λάβει παράταση για τρεις μήνες, με την πρώτη περίοδο να καλύπτεται από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2023. Προϋπολογισμός του προγράμματος θα είναι 100 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα, με μηνιαία επιδότηση από 22 έως 100 ευρώ για τους δικαιούχους του Market Pass. Οι αιτήσεις για το Market Pass γίνονται μέσω του vouchers.gov.gr.

Market Pass: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πώς καταβάλλεται

Για να λάβουν το πλήρες ποσό του Market Pass, οι δικαιούχοι πρέπει να επιλέξουν την κατάθεση σε ψηφιακή άυλη κάρτα, η οποία μπορεί να εξαργυρωθεί σε διάφορα καταστήματα όπως σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία, φούρνοι και ιχθυοπωλεία.

Επιπλέον, υπάρχει η επιλογή της κατάθεσης σε λογαριασμό, με τον δικαιούχο να λαμβάνει το 80% της επιδότησης.

Οι δικαιούχοι είναι άγαμοι άνθρωποι με ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ το 2022, ενώ για τους παντρεμένους και τις μονογονεϊκές οικογένειες το όριο είναι 24.000 ευρώ εισόδημα + 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Επιπλέον, η αξία των ακινήτων δεν πρέπει να ξεπερνά τα 250.000 ευρώ για άγαμους και 400.000 ευρώ για παντρεμένους ή μονογονεϊκές οικογένειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ