Αποτελέσματα κοινωνικού τουρισμού 2023 – δικαιούχοι: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες

Αποτελέσματα κοινωνικού τουρισμού 2023 – δικαιούχοι: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες

Ποιες περιόδους προσαυξάνονται κατά 20% οι τιμές επιδότησης

Οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους και τους ωφελούμενους από το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2023-2024 της ΔΥΠΑ αναρτήθηκαν στον ιστότοπο www.dypa.gov.gr. Σύνολο 300.000 άτομα θα είναι οι ωφελούμενοι, με 579.580 αιτήσεις να έχουν υποβληθεί. Κάθε δικαιούχος και ωφελούμενος θα έχει ένα μοναδικό voucher, το οποίο οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων θα ενεργοποιήσουν μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Οι τιμές επιδότησης θα αυξηθούν κατά 20% κατά τον μήνα αιχμής Αύγουστο, καθώς και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να κάνουν έως 6 διανυκτερεύσεις με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, επιλέγοντας κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων. Σε ορισμένες περιοχές, όπως Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και νομό Έβρου, μπορούν να γίνουν έως 10 διανυκτερεύσεις χωρίς ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στις Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας και Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και να κάνουν αιτήσεις εδώ.

Για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι πρέπει να εκτυπώνουν το επιταγές τους και να προσέρχονται σε ταξιδιωτικά γραφεία ή πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων για την έκδοση του εισιτηρίου του κοινωνικού τουρισμού.

Οι προηγούμενοι δικαιούχοι που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ακόμα τα voucher τους μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ