Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα πληρωθεί η 3η δόση

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα πληρωθεί η 3η δόση

Μέχρι τις 7 Ιουλίου στις 18:00 μπορούν οι γονείς να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ για την λήψη του επιδόματος παιδιού Α21. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η διαδικασία επεξεργασίας της πληρωμής της 3ης δόσης για το 2023. Η πληρωμή αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιουλίου 2023, την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα Ιουλίου, σε όσους έχουν υποβάλλει αίτηση.

1834077

Πότε θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα στα ΑΤΜ

Την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα, την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών για τους δικαιούχους που έχουν υποβάλλει την οριστική έγκριση της αίτησής τους. Μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της αίτησής σας, καθώς και να ελέγξετε εάν έχει γίνει ο έλεγχος και εγκρίθηκε το αίτημά σας, μέσω της πλατφόρμας του ΟΠΕΚΑ.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης

Η αίτηση υποβάλλεται ετησίως ηλεκτρονικά από τον υπόχρεο ή τον σύζυγο ή τον συμβίωτη για την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Βήμα 1: Υποβολή Ε1 και αίτησης Α21

Το επίδομα υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που έχουν δηλωθεί στο Α21 για το έτος 2022 και σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση. Για να γνωρίζετε το σωστό ποσό του επιδόματος για το έτος 2022 και να αποφύγετε τυχόν προβλήματα, προτείνεται να υποβάλετε και τη φορολογική δήλωση-Ε1 για τα έσοδά σας του 2021.

Βήμα 2 – Είσοδος

Συνδεθείτε με τα διαπιστευτήρια TaxisNet και επιβεβαιώστε τα στοιχεία σας, όπως τον ΑΜΚΑ και τη συναίνεσή σας για την επεξεργασία των δεδομένων που απαιτούνται.

Βήμα 3 – Συναίνεση

Επιλέξτε την οικογενειακή κατάστασή σας και εισαγάγετε τα στοιχεία του συζύγου σας, αντισυμβαλλόμενου στο σύμφωνο συμβίωσης και των προστατευόμενων τέκνων σας.

Βήμα 4 – Συμπλήρωση Αίτησης

Συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία και τα στοιχεία της οικογένειάς σας. Αν υπάρχουν τέκνα που δεν πρέπει να περιλαμβάνονται στην αίτηση, μπορείτε να τα διαγράψετε. Σε περίπτωση λάθους στο όνομα του παιδιού, πρέπει να ακυρώσετε την αίτηση και να υποβάλετε νέα. Μετά την οριστική υποβολή, δεν μπορείτε να τροποποιήσετε την αίτηση.

Βήμα 5 – Σύνθεση Οικογένειας

Συμπληρώστε τα πρόσθετα στοιχεία για τα μέλη της οικογένειάς σας, όπως στοιχεία φοιτητή, και προσθέστε ή διαγράψτε τέκνα.

Βήμα 6 – Επισημάνσεις & Δικαιολογητικά

Διαβάστε τις επισημάνσεις και προσθέστε τυχόν απαιτούμενα δικαιολογητικά. Ορισμένα δικαιολογητικά είναι υποχρεωτικά για την υποβολή της αίτησης.

Βήμα 7 – Υποβολή

Αποθηκεύστε ή υποβάλετε την αίτηση. Μετά την οριστική υποβολή, δεν είναι δυνατή η τροποποίηση της. Ο έλεγχος των δικαιολογητικών γίνεται από τον ΟΠΕΚΑ μετά την οριστική υποβολή.

Ακύρωση Αίτησης

Αν διαπιστώσετε ότι υπάρχει λάθος μετά την υποβολή της αίτησης, μπορείτε να την ακυρώσετε και να υποβάλετε νέα αίτηση.

1834090

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ