World Press Photo: Πρώτο Βραβείο για τη Φωτογραφία της Παλαιστίνιας που Κρατά τη Νεκρή Ανιψιά της

World Press Photo: Πρώτο Βραβείο για τη Φωτογραφία της Παλαιστίνιας που Κρατά τη Νεκρή Ανιψιά της

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters, Μοχάμεντ Σάλεμ.

Η φωτογραφία δείχνει τη Παλαιστίνια να κρατά στην αγκαλιά της το πτώμα της ανιψιάς της, η οποία σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στη Γάζα. Αυτή η συγκλονιστική φωτογραφία τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο του World Press Photo. Ο φωτορεπόρτερ Μοχάμεντ Σάλεμ κατέγραψε τη στιγμή που η Ινάς Μαάμαρ κρατά σφιχτά το σώμα της ανήλικης ανιψιάς της σε ένδυμα κηδείας, η οποία είχε χάσει τη ζωή της μαζί με τη μητέρα της και την αδελφή της από ισραηλινό πύραυλο που πλήττει το σπίτι τους τον Οκτώβριο. Η φωτογραφία απαθανατίστηκε στο νοσοκομείο Νάσερ του Χαν Γιούνες, δέκα ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Ο Μοχάμεντ Σάλεμ δήλωσε: “Ήταν μια συγκλονιστική και συγχρόνως θλιβερή στιγμή, που αποτύπωσε τον πόνο που υφίστανται οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας. Η εικόνα αυτή αντιπροσωπεύει την τραγωδία που εκτυλίσσεται εκεί”. Ο φωτογράφος, Παλαιστίνιος 39 ετών, εργάζεται για το Reuters από το 2003 και έχει κερδίσει και στο παρελθόν το βραβείο του World Press Photo το 2010.

Snapinsta.app 439312407 1691826644558491 4057336182639517997 n 1080

Η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Φιόνα Σιλντς, χαρακτήρισε τη φωτογραφία ως “βαθιά συγκινητική εικόνα που σε αφήνει μετά-ληψη”.

Άλλοι νικητές περιλαμβάνουν τη Lee-Ann Olwage από τη Νότιο Αφρική, που κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία “Ιστορία της Χρονιάς”, και τον Alejandro Cegarra από τη Βενεζουέλα που αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία “Long Terme”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ