Βοήθεια στην Ουκρανία: Περισσότερα όπλα από τη Γερμανία

Βοήθεια στην Ουκρανία: Περισσότερα όπλα από τη Γερμανία

Η Γερμανία σχεδιάζει να διπλασιάσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία μέχρι το 2024 με αύξηση στα 8 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους. Αυτό αποτελεί ισχυρό μήνυμα υποστήριξης προς την Ουκρανία, δείχνοντας ότι η Γερμανία δεν την εγκαταλείπει σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Η απόφαση αυτή έρχεται κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, καθώς και την προσοχή που έχει εστιαστεί στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Επίκριση του ρωσικού στρατού και ανάγκη υποστήριξης από τη Δύση

Μετά την είσοδο του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια, η Γερμανία έχει υποστηρίξει ενεργά την Ουκρανία, καταθέτοντας περίπου 22 δισεκ. ευρώ σε ανθρωπιστική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια. Επίσης, έχει παραδώσει βαριά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, πυρομαχικά και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

Ανάγκη υποστήριξης από τη Δύση

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ουκρανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, στρατηγό Βαλέρι Ζαλούζνι, οι δύο στρατοί βρίσκονται σε πόλεμο φθοράς και θέσεων, και ζητά τεχνολογική υποστήριξη από τη Δύση για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Προσπάθειες επιστροφής εδαφών και εμπόδια στην αντεπίθεση

Η Ουκρανία προετοιμάζεται για μια αναμενόμενη αντεπίθεση με στόχο την ανάκτηση εδαφών που έχουν καταλάβει τα ρωσικά στρατεύματα. Ωστόσο, ο μέτωπος παραμένει σχεδόν αμετάβλητος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γερμανία δείχνει τη στήριξή της προς την Ουκρανία, αυξάνοντας τη στρατιωτική βοήθεια και παρέχοντας την απαραίτητη υποστήριξη σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

war 2

Τεχνολογική υποστήριξη και προσδοκίες αντεπίθεσης

Ο επικεφαλής του ουκρανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας έχει ζητήσει τεχνολογικά προηγμένα μέσα από τους συμμάχους του στη Δύση, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση.

stratiotis 1

Η Γερμανία στέλνει ισχυρό μήνυμα υποστήριξης προς την Ουκρανία, ανακοινώνοντας τον διπλασιασμό της στρατιωτικής βοήθειας μέχρι το 2024 και δείχνοντας έτσι την πρόθεσή της να στηρίξει την Ουκρανία σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ