Τζο Μπάιντεν, τροχαίο 1972: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μοιράστηκε την οικογενειακή του τραγωδία

Τζο Μπάιντεν, τροχαίο 1972: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μοιράστηκε την οικογενειακή του τραγωδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε για τον προσωπικό του πόνο από ένα τροχαίο ατύχημα που συνέβη το 1972, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Ισραήλ. Μετά από μια συνάντηση με τον Ισραηλινό πρόεδρο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Μπάιντεν συναντήθηκε με Ισραηλινούς δημοσιογράφους που είχαν ριχθεί να καλύψουν την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς και συζήτησε με μια δημοσιογράφο που είχε χάσει αγαπημένα της πρόσωπα στην επίθεση. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Μπάιντεν μοιράστηκε τη θλίψη και τον πόνο του για την τραγωδία που είχε βιώσει το 1972. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην φροντίδα που είχαν λάβει οι γιοι του μετά το ατύχημα.

Ο Μπάιντεν περιέγραψε πώς του είχαν τηλεφωνήσει και του είχαν πει ότι η γυναίκα του και η κόρη του είχαν χάσει τη ζωή τους. Έκφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του προς το προσωπικό της υγείας που φρόντισε τους γιους του, Μπο και Χάντερ, που επέζησαν από το ατύχημα. Ο Μπάιντεν αναφέρθηκε επίσης στην αγάπη του προς τα παιδιά και τη φροντίδα που είχε προσφέρει σε Παλαιστινιακά και Εβραϊκά παιδιά που είχαν υποστεί τραυματισμούς.

Η τραγωδία που σημάδεψε τη ζωή του Μπάιντεν συνέβη το 1972, όταν η πρώτη του γυναίκα και η κόρη του σκοτώθηκαν σε ένα τροχαίο ατύχημα. Ο Μπάιντεν και η πρώτη του σύζυγος, Νέιλια Χάντερ, είχαν συναντηθεί ως φοιτητές και είχαν αποκτήσει τρία παιδιά μαζί. Η Νέιλια ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν για τη Γερουσία των ΗΠΑ, αλλά η ζωή τους διακόπηκε ξαφνικά από το ατύχημα. Η Νέιλια και η κόρη του Μπάιντεν, Ναόμι, πέθαναν στο τροχαίο, ενώ οι δύο γιοι τους, Μπο και Χάντερ, επέζησαν με τραύματα. Ο Μπάιντεν αντιμετώπισε μια δύσκολη περίοδο θρήνου και σκέφτηκε ακόμα και την αυτοκτονία, αλλά αποφάσισε να επιβεβαιωθεί για τους γιους του.

Η ιστορία του Μπάιντεν είναι μια απόδειξη του πόσο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μας και να επιβιώσουμε από αυτές. Με τη δύναμη της οικογένειας και της αγάπης, ο Μπάιντεν ξεπέρασε τον πόνο του και συνεχίζει να διατηρεί αυτήν την ισχυρή δέσμη με τους γιους του.

Ο Τζο Μπάιντεν αγκαλιά με τους δύο γιους του και δίπλα του η σύζυγός του Νίλια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ