Τζιλ Μπάιντεν: Θετική στον κορονοϊό η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

Τζιλ Μπάιντεν: Θετική στον κορονοϊό η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, έχει βρεθεί θετική στον κορονοϊό και παρουσιάζει μόνο ήπια συμπτώματα της COVID-19, όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο. Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έχει δώσει αρνητικό αποτέλεσμα στον έλεγχο για κορονοϊό. Η 72χρονη Τζιλ Μπάιντεν θα παραμείνει στο Ρεχόμποθ Μπιτς στο Ντέλαγουερ και θα παρακολουθείται για περαιτέρω συμπτώματα. Είναι γνωστό πως είχε μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 πριν από έναν χρόνο και έχει εμβολιαστεί κατά της νόσου, συμπεριλαμβανομένης της ενισχυτικής δόσης.

Ο 80χρονος Τζο Μπάιντεν έχει υποβληθεί σε έλεγχο για τον κορονοϊό και θα συνεχίσει να παρακολουθείται για πιθανά συμπτώματα τις επόμενες ημέρες. Ο πρόεδρος ταξίδεψε στη Φλόριντα το Σάββατο για επίσκεψη στις περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα Ιντάλια, μαζί με την σύζυγό του.

Να θυμίσουμε ότι ο Τζο Μπάιντεν είχε επίσης νοσήσει από κορονοϊό τον Ιούλιο του 2022, αφού επέστρεψε από τη Μέση Ανατολή. Είχε ανακοινωθεί ότι είχε λάβει το φάρμακο Paxlovid και εμφάνισε μόνο ήπια συμπτώματα, όπως βήχας, καταρροή και κόπωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού και των εισαγωγών στα νοσοκομεία αυξάνεται στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ