Τροχαίο στην Κύπρο την Πρωτοχρονιά: Οικογενειακή τραγωδία μετά την αλλαγή του χρόνου

Τροχαίο στην Κύπρο την Πρωτοχρονιά: Οικογενειακή τραγωδία μετά την αλλαγή του χρόνου

Δύο εγγόνια και οι παππούδες τους χάνουν τη ζωή τους σε τροχαίο

Η πρώτη μέρα του 2024 ήταν μια μέρα λύπης για την Κύπρο, καθώς μια οικογενειακή τραγωδία σόκαρε τους πάντες μετά από ένα φοβερό τροχαίο ατύχημα. Στο τροχαίο έχασαν τη ζωή τους οι παππούδες, η γιαγιά, και τα δύο εγγόνια, με το ένα από αυτά να είναι ανήλικο και να πεθαίνει μόλις μισή ώρα μετά την αλλαγή του έτους. Το τραγικό συμβάν συνέβη στον δρόμο Λεμεσού – Πλατρών. Οι απώλειες περιλαμβάνουν τον 17χρονο Νικόλας Γεωργίου από τη Λεμεσό, την 27χρονη αδελφή του, Βαθούλα Γεωργίου, τον 73χρονο παππού τους, Νικόλας Ζαβρού από το Λιμνάτι, και τη γιαγιά τους, Ευανθία Γεωργίου, 74 ετών.

Ο υπεύθυνος της Τροχαίας Λεμεσού, Μάριος Χαραλάμπους, αναφέρθηκε στο σημείο του συμβάντος, εξηγώντας ότι η τραγωδία συνέβη όταν ένα ημιφορτηγό συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο των θυμάτων, σε μια διασταύρωση που είχε φανάρια και υπό συνθήκες που ακόμα διερευνώνται. Αναφέροντας ο κ. Χαραλάμπους: “Η διασταύρωση ελέγχεται από την τροχαία με τα φώτα της και διερευνώνται οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο. Υπάρχει μαρτυρία η οποία αξιολογείται.”

kypros2

Τα θύματα δεν φορούσαν ζώνες

Χάνοντας τη ζωή τους ακαριαία από τη σύγκρουση, η 27χρονη οδηγός, ο συνοδηγός παππούς της, καθώς και οι επιβάτες, ο αδελφός της και η γιαγιά, που επέβαιναν στο αυτοκίνητό της, ηττήθηκαν από τον θάνατο. Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους, “Στο ένα αυτοκίνητο επέβαιναν τέσσερα άτομα, τα οποία απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Στο ημιφορτηγό ταξίδευε ζεύγος αλλοδαπών, το οποίο τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού. Ο οδηγός του υποβλήθηκε σε αλκοτέστ με μηδενικό αλκοόλ.”

Εκ πρώτης όψεως, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Τροχαίας Λεμεσού, τα θύματα δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας. Όπως ανέφερε, “Υπήρξε μία σφοδρή σύγκρουση, πιθανόν να υπήρχε αυξημένη ταχύτητα, είναι και αυτό αντικείμενο διερεύνησης. Όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται, υπάρχει μαρτυρία η οποία αξιολογείται.”

kypros3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ