Το γιγάντιο γλυπτό “Vessel” στη Νέα Υόρκη ανοίγει ξανά μετά από τραγωδίες αυτοκτονιών

Το γιγάντιο γλυπτό “Vessel” στη Νέα Υόρκη ανοίγει ξανά μετά από τραγωδίες αυτοκτονιών

Το γλυπτό “Vessel” στη γειτονιά Hudson Yards της Νέας Υόρκης, που κατασκευάστηκε με κόστος 260 εκατ. δολαρίων, ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει φέτος με ασφαλέστερα χαρακτηριστικά. Το ύψος του φτάνει τα 46 μέτρα και η δημιουργία του ανήκει στον Thomas Heatherwick. Το “Vessel” είχε κλείσει πριν από τρία χρόνια, μετά από τέσσερις αυτοκτονίες που σημειώθηκαν με αυτοπροσωπίες από αυτό, όπως αναφέρει ο Guardian. Αφού ανοίχτηκε ξανά, η εταιρεία κριτικάρθηκε για τη διαχείριση της ασφάλειας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τώρα ότι το “Vessel” θα λειτουργήσει ξανά με νέα μέτρα ασφαλείας, περιλαμβανομένου ενός χαλύβδινου πλέγματος που θα διατηρήσει την εμπειρία των επισκεπτών. Ο πατέρας του πρώτου νεαρού που αυτοκτόνησε από το “Vessel” τόνισε ότι επαρκείς μέτρα ασφαλείας θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει όλες τις τραγωδίες.

vessel 3

Η ανανέωση του αξιοθέατου

Η ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με την επαναλειτουργία του “Vessel” έρχεται μετά από αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας και την υπόσχεση διατίμησης της ασφάλειας των επισκεπτών. Το γλυπτό είχε ελκύσει εκατομμύρια ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο πριν από την διακοπή της λειτουργίας του λόγω των τραγωδιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ