Τέλος στις Αυτοκτονίες από τη Γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο με Ένα Τεράστιο Δίχτυ

Τέλος στις Αυτοκτονίες από τη Γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο με Ένα Τεράστιο Δίχτυ

Ο Κέβιν Χάινς κοιτάζει με θλίψη τη γέφυρα Golden Gate του Σαν Φρανσίσκο. Ήταν μόλις 19 χρονών τον Σεπτέμβριο του 2000 όταν πραγματοποίησε απόπειρα αυτοκτονίας από την εμβληματική γέφυρα. Παλεύοντας με διπολική διαταραχή, ήταν θαύμα που σώθηκε μετά τη βουτιά θανάτου στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού, η οποία ισοδυναμούσε με πτώση από κτίριο 25 ορόφων. Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του, ο ίδιος, η οικογένειά του, αλλά και μία ομάδα ανθρώπων που έχασαν δικούς τους ξεκίνησαν έναν αγώνα προκειμένου να αποφευχθούν οι αυτοκτονίες από τη γέφυρα Golden Gate. Τελικά την Τετάρτη, ανακοινώθηκε πως ειδικά συνεργεία εγκατέστησαν ανοξείδωτα δίχτυα και στις δύο πλευρές της γέφυρας μήκους 1,7 μιλίων (2,7 χιλιομέτρων).

Ανάγκη για Τέλος στις Αυτοκτονίες

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει από τότε που άνοιξε η γέφυρα το 1937. Ο Χάινς δήλωσε πως “Αν το δίχτυ ήταν εκεί, θα με είχε σταματήσει. Δεν θα είχα σπάσει ποτέ τη μέση μου, δεν θα είχα σπάσει τρεις σπόνδυλους.” Τα ειδικά δίχτυα είναι τοποθετημένα 6 μέτρα κάτω από το οδόστρωμα της γέφυρας και κατασκευάστηκαν με ανοξείδωτο χάλυβα ναυτικής ποιότητας για αντοχή σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ο αριθμός των ανθρώπων που αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν μειώθηκε από τον ετήσιο μέσο όρο των 30 σε 14 όσο το έργο προχωρούσε.

Τα δίχτυα έχουν σκοπό να αποτρέψουν τις αυτοκτονίες και να περιορίσουν το ποσοστό θανάτων. Παρ’ όλα αυτά, είναι πιθανόν να προκαλέσουν σοβαρά τραύματα σε όσους προσπαθήσουν να πηδήξουν. Ωστόσο, από το 2023, ο αριθμός των περιπτώσεων που οδήγησαν σε θάνατο μειώθηκε.

Από τη μία πλευρά, οι επικριτές του έργου υποστηρίζουν ότι απλά οι άνθρωποι θα βρουν άλλο τρόπο για να αυτοκτονήσουν. Από την άλλη, οι υποστηρικτές των διχτύων επικαλούνται μελέτες που δείχνουν πως η διακοπή της εύκολης πρόσβασης σε θανατηφόρα μέσα είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των αυτοκτονιών.

Αντιδράσεις ανάμεσα σε Υποστηρικτές και Επικριτές

Ο πόλεμος ανάμεσα σε υποστηρικτές και επικριτές του έργου έχει αναζωπυρωθεί με κατεβατές συζητήσεις σχετικά με το εάν τα δίχτυα θα είναι αποτελεσματικά. Όλως παραδόξως, οι πυροσβέστες στις κομητείες του Σαν Φρανσίσκο και του Μάριν εκπαιδεύονται ώστε να κατέβαινουν και να διασώζουν όποιον πηδάει στα δίχτυα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ