Σύλληψη του 26χρονου δράστη στο Παρίσι: Το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή της σύλληψης

Σύλληψη του 26χρονου δράστη στο Παρίσι: Το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή της σύλληψης

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει την συλλογή του δράστη από ένοπλους αστυνομικούς στο Παρίσι μετά από μια επίθεση όπου μαχαίρωσε θανάσιμα έναν τουρίστα και τραυμάτισε άλλους δύο. Ο δράστης, που είναι εθνότητας Γάλλος και ιρανικής καταγωγής, είναι γνωστός τρομοκράτης με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, σύμφωνα με την Daily Mail. Ο Armand Rajabpour-Miyandoab, 26 ετών, που αφέθηκε να ζει στο σπίτι των γονιών του μετά την αποφυλάκισή του το 2020, υπόκειται σε ψυχιατρική θεραπεία. Αντιμετωπίζει κατηγορίες όπως δολοφονία, μετά την εύρεση του λουτρού αίματος κοντά στον Πύργο του Άιφελ το βράδυ του Σαββάτου.

Ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τη στιγμή της σύλληψής του κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και έχει αναμεταδοθεί από βρετανικά μέσα.

Η γαλλική αντιτρομοκρατική ανέλαβε την έρευνα

Η γαλλική αντιτρομοκρατική εισαγγελία έχει αναλάβει τις έρευνες έναν ημέρα μετά την επίθεση στο Παρίσι κοντά στον πύργο του Άιφελ. Ο δράστης, Αρμάν Ραζαπούρ-Μιγιοντουάμπ, που είναι Ιρανός καταγωγής, συνελήφθη λίγη ώρα μετά την επίθεσή του. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία και προσπάθεια ανθρωποκτονίας καθώς φέρεται να επηρεάζεται από ριζοσπαστικό ισλαμισμό και ψυχιατρικά προβλήματα. Μία αστυνομική πηγή δήλωσε ότι ο δράστης φώναξε “ο Αλλάχ είναι Μεγάλος” κατά την επίθεση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι αρχές θα εξετάσουν εάν ο δράστης ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση, καθώς είχε ήδη συλληφθεί το 2016 για τον σχεδιασμό βίαιων πράξεων σε προάστιο του Παρισιού. Είχε καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκισης και αφέθηκε μετά από τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η πηγή αυτή, ο δράστης είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο ανάληψης ευθύνης για την επίθεσή του, αλλά οι αρχές δεν ξέρουν πότε ακριβώς αυτό αναρτήθηκε.

Συλλυπητήρια από τον Μακρόν στις οικογένειες των θυμάτων

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του γερμανού τουρίστα που έχασε τη ζωή του στην επίθεση. “Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία”, δήλωσε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν μετά το συμβάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ