Τραγωδία στη Ρουμανία: Δύο νεκροί σε έκρηξη στο Βουκουρέστι

Τραγωδία στη Ρουμανία: Δύο νεκροί σε έκρηξη στο Βουκουρέστι

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Ρουμανία μετά από εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες Σάββατο κοντά στο Βουκουρέστι, σε έναν πρατήριο υγροποιημένου αερίου, ενώ ακόμη 56 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Τα πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν αμέσως στο σημείο, αλλά η δεύτερη έκρηξη σκότωσε 2 πυροσβέστες και τραυμάτισε πολλούς άλλους.

Νεκροί ζευγάρι

Οι δύο νεκροί είναι ένα ζευγάρι. Ο άντρας πέθανε από ανακοπή, ενώ η γυναίκα υπέκυψε αργότερα στα εγκαύματά της. Μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν και τέσσερα αστυνομικά υπάλληλα με σοβαρά εγκαύματα.

Για τη θεραπεία των τραυματιών, η Ρουμανία ζητά βοήθεια από τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Μερικοί από τους τραυματίες έχουν ήδη μεταφερθεί στην Ιταλία και το Βέλγιο για ιατρική περίθαλψη. Τη βοήθεια τους έχουν προσφέρει η Αυστρία, η Γερμανία και η Νορβηγία.

Η πυρκαγιά και η έκρηξη που προκάλεσε επεκτάθηκε και σε γειτονικές δεξαμενές καυσίμων και ένα παρακείμενο σπίτι. Περισσότερα από 20 πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο, ενώ οι κάτοικοι έπρεπε να απομακρυνθούν και ανασταλεί η κυκλοφορία σε έναν κοντινό δρόμο.

Οι ακριβείς λόγοι της έκρηξης παραμένουν άγνωστοι και η έρευνα εξακολουθεί. Ωστόσο, η αρμόδια αρχή δήλωσε ότι το πρατήριο δεν είχε άδεια λειτουργίας την ώρα της έκρηξης.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Klaus Iohannis, αναφέρθηκε σε αυτήν την τραγωδία σε μια ανάρτησή του στο Facebook.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ