Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι ειδικοί εξηγούν το παράσιτο που επηρέασε τον εγκέφαλό του

Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι ειδικοί εξηγούν το παράσιτο που επηρέασε τον εγκέφαλό του

Το 2010, ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ (RFK Jr) αντιμετώπιζε προβλήματα μνήμης και σύγχυσης που ανησυχούσαν για όγκο στον εγκέφαλο. Σύμφωνα με κατάθεσή του, πολλοί γιατροί παρατήρησαν ύποπτο σημείο στις εξετάσεις του και υπέθεσαν παράσιτο. Άρχισε προετοιμασίες για χειρουργική επέμβαση, αλλά μια τηλεφωνική κλήση άλλαξε τα δεδομένα, υποστηρίζοντας ότι είχε παράσιτο στον εγκέφαλό του που είχε πεθάνει μερικώς.

Robert F. Kennedy Jr1

Ο Κένεντι, η υγεία και η πολιτική

Παρά το πρόβλημα με το παράσιτο, ο RFK Jr διατηρεί καλή υγεία. Όντας 70 ετών, ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία, αξιοποιεί την αθλητική του φύση και την σχετικά νεανική ηλικία του ως πλεονέκτημα έναντι των δύο γηραιότερων ανταγωνιστών του. Με εκστρατείες σε πολλές πολιτείες, προσπαθεί να κερδίσει τις εκλογές.

Παρά την ενεργή ζωή του, αντιμετώπισε προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων της δηλητηρίασης από υδράργυρο. Παρά τα πάντα, δηλώνει ότι η απώλεια μνήμης και η σύγχυση έχουν εξαφανιστεί και ότι δεν έχει πλέον επιπτώσεις από το παράσιτο.

Robert F. Kennedy Jr 8 scaled

Τα σκουλήκια και η λοίμωξη

Παρά την ανησυχία για παράσιτο στον εγκέφαλο, οι ειδικοί δηλώνουν ότι τα παράσιτα συνήθως δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Ωστόσο, η δηλητηρίαση από υδράργυρο μπορεί να συνδέεται με σοβαρά προβλήματα νευρολογικά. Οι ειδικοί εξηγούν ότι οι παράσιτα μπορεί να προκαλέσουν νευροκυστικές κύστεις, αλλά συνήθως δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Η υγεία του Κένεντι παραμένει σε καλή κατάσταση, όπως δηλώνει η εκστρατεία του, και έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τις πολιτικές του προσπάθειες.

Robert F. Kennedy Jr 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ