Ραμαζάνι Φρανκφούρτη: Η πρώτη πόλη της Γερμανίας που στολίζει τους δρόμους

Ραμαζάνι Φρανκφούρτη: Η πρώτη πόλη της Γερμανίας που στολίζει τους δρόμους

Φέτος, η Φρανκφούρτη έγινε η πρώτη γερμανική πόλη που στολίζει τους δρόμους της για το Ραμαζάνι (10 Μαρτίου – 9 Απριλίου), έπειτα από αίτημα των Πρασίνων, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και του κρατιδιακού υπουργείου για την Πολιτισμική Διαφορετικότητα. Ο στολισμός εκπέμπει θετικό μήνυμα για τη μουσουλμανική ζωή και αναδεικνύει την εκτίμηση προς τους μουσουλμάνους που ζουν στην πόλη.

Τι είναι το Ραμαζάνι

Το Ραμαζάνι είναι η θρησκευτική γιορτή νηστείας των Μουσουλμάνων. Στόχος είναι η προσέγγιση στο Θεό και η αυτοσυγκέντρωση από επίγειες απολαύσεις. Η νηστεία περιλαμβάνει αποχή από φαγητό, νερό, σεξουαλικές σχέσεις κ.ά. καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Οι μουσουλμάνοι ντύνονται πιο σεμνά και εστιάζουν στην προσευχή και τη σεμνότητα.

Πώς νηστεύουν

Κατά τη διάρκεια του Ραμαζάνι, οι Μουσουλμάνοι δεν τρώνε ή πίνουν από την αυγή μέχρι τη δύση του ήλιου. Απαιτείται και αυτοσυγκέντρωση και προσευχή προς το Θεό.

Πώς τελειώνει η νηστεία κάθε μέρα

Οι Μουσουλμάνοι σπάνε τη νηστεία τους με νερό και χουρμάδες κάθε βράδυ. Στη συνέχεια, συγκεντρώνονται για προσευχή και δείπνο, γνωστό ως “itfar”. Το Ραμαζάνι ολοκληρώνεται με τη γιορτή “Eid al-Fitr”, που περιλαμβάνει προσευχές, τραπέζια και μοίρασμα δώρων.

Ποιοι εξαιρούνται από τη νηστεία

Από τη νηστεία εξαιρούνται παιδιά, ηλικιωμένοι, ασθενείς, έγκυες, ταξιδιώτες. Σε ορισμένες χώρες, η παραβίαση της νηστείας μπορεί να τιμωρηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ