Πυρκαγιά σε γάμο – Ιράκ: Τραγωδία με πολλούς νεκρούς – Ανάμεσά τους γαμπρός και νύφη

Πυρκαγιά σε γάμο – Ιράκ: Τραγωδία με πολλούς νεκρούς – Ανάμεσά τους γαμπρός και νύφη

Μια τραγωδία συνέβη κατά τη διάρκεια μιας γαμήλιας δεξίωσης στη Νινευή, μια πόλη στο βόρειο Ιράκ, όπου ξέσπασε μια πυρκαγιά που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων, σύμφωνα με τις αρχές. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και ο γαμπρός και η νύφη, αφού η φωτιά προκλήθηκε από πυροτεχνήματα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής. Ο χώρος της δεξίωσης ήταν γεμάτος με περίπου 900 καλεσμένους. Η νύφη Haneen και ο γαμπρός Revan φαίνονται σε ένα βίντεο να χορεύουν πριν από την έκρηξη της φωτιάς. Μετά την έκρηξη, διαδραματίστηκε χάος και πανικός, με τους καλεσμένους να προσπαθούν να βρουν την έξοδο από το φλεγόμενο κτίριο.

Πολλοί από τους καλεσμένους παγιδεύτηκαν μέσα στον μαύρο καπνό και δεν μπορούσαν να δουν τον δρόμο προς την έξοδο. Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, μερικοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η περιοχή βυθίστηκε στη θλίψη και οι αρχές εξετάζουν τις αιτίες του δυστυχήματος. Οι πυροσβέστες και οι ομάδες έκτακτης ανάγκης επιχείρησαν να κατασβέσουν τη φωτιά και να βοηθήσουν τους τραυματίες.

Αυτόπτες μάρτυρες δίνουν τους τρομακτικούς λόγους της φωτιάς

Οι επιζώντες περιγράφουν το τραγικό συμβάν όπου πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στο φλεγόμενο κτίριο. Ο θάνατος έπληξε και τους νεόνυμφους, που ήταν πολύ δημοφιλείς μεταξύ των καλεσμένων. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν γρήγορα σε νοσοκομεία για βοήθεια. Οι αρχές εξετάζουν τα αίτια της πυρκαγιάς και η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Οι πυροσβέστες και οι αρχές πολιτικής προστασίας δήλωσαν ότι η πυρκαγιά εκτινάχθηκε γρήγορα λόγω του εύφλεκτου υλικού που χρησιμοποιήθηκε για την εσωτερική διακόσμηση του χώρου. Η έρευνα επικεντρώνεται επίσης στο γεγονός ότι το κτίριο δεν πληροί τα πρότυπα ασφαλείας. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ανεπαρκής προσοχή δίνεται στην ασφάλεια κατά την κατασκευή κτιρίων, και συχνά αποτελούνται από υλικά με πολύ μεγάλο κίνδυνο φωτιάς, εκθέτοντας τους ανθρώπους σε κίνδυνο.

Ασφάλεια και πρότυπα παραβιάζονται συχνά στον Ιρανικό κατασκευαστικό τομέα

Ο κατασκευαστικός τομέας στο Ιράκ παραβιάζει πολλές φορές τις ασφαλείες και τα πρότυπα και η χώρα αντιμετωπίζει συχνά θανατηφόρες πυρκαγιές και ατυχήματα. Αυτό είναι ένα παράδειγμα της πυρκαγιάς του Γκρένφελ το 2017 στο Λονδίνο, όπου οι προδιαγραφές ασφαλείας αγνοήθηκαν, και πυρκαγιά σε πολυώροφα κτίρια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι αρχές πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στην ασφάλεια και την τήρηση των προτύπων ασφαλείας κατά την κατασκευή κτιρίων για την προστασία των ανθρώπων και την αποτροπή τέτοιων τραγωδιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ