Πρόεδρος του Μπουρούντι: Οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να λιθοβολούνται γιατί «επέλεξαν τον διάβολο»

Πρόεδρος του Μπουρούντι: Οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να λιθοβολούνται γιατί «επέλεξαν τον διάβολο»

Ο πρόεδρος του Μπουρούντι, Εβαρίστ Εντασιμίε, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις του κατά των ομοφυλοφίλων, με τις “Ηνωμένες Πολιτείες” να εκφράζουν το βαθύ τους προβληματισμό.

Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, η αμερικανική διπλωματία καταδίκασε έντονα τη φραστική επίθεση του προέδρου του Μπουρούντι, Εβαρίστ Εντασιμίε, κατά των ομοφυλοφίλων. “Οι ΗΠΑ είναι βαθιά προβληματισμένες για τις δηλώσεις του προέδρου Εντασιμίε εναντίον ορισμένων ευάλωτων και περιθωριοποιημένων πολιτών του Μπουρούντι”, τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, σε ανακοίνωση Τύπου. “Καλούμε το σύνολο των πολιτικών ηγετών του Μπουρούντι να σέβονται τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων των πολιτών”, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Μπουρούντι είχε χαρακτηρίσει τον γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου ως “βδελυρή πρακτική” και πρότεινε τη λιθοβολή των ομοφυλόφιλων, αποκαλώντας τους “κατάρα για τη χώρα”. Σε μια χώρα που επιβάλλει ποινές φυλάκισης ως και δύο ετών για ομοφυλοφιλικές σχέσεις, οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις και καταδίκη από πολλές πλευρές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ