Κατάρριψη και συντριβή του αεροπλάνου του Πριγκόζιν: Μαρτυρίες και ανάλυση του περιστατικού

Κατάρριψη και συντριβή του αεροπλάνου του Πριγκόζιν: Μαρτυρίες και ανάλυση του περιστατικού

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν από μια κάμερα στη Ρωσία και δείχνουν ένα αεροσκάφος που φέρεται να ταυτίζεται με αυτό στο οποίο επέβαινε ο αρχηγός της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, που συνετρίβη και ακολούθως καταπέσει στο έδαφος. Το βίντεο έχει γίνει άμεσα viral, με το BBC να επιβεβαιώνει την αυθεντικότητά του. Αν και δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για το ποιος ήταν μέσα στο αεροσκάφος, όλοι οι επιβάτες φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Μαρτυρίες τοπικών κατοίκων

Το CNN έχει αναφέρει στο παρελθόν για το αεροπλάνο, το οποίο συνδέεται με τις εταιρείες του Πριγκόζιν και την ομάδα Wagner. Κάτοικοι του χωριού Κουζένκινο, που βρίσκεται κοντά στον τόπο της συντριβής, δήλωσαν ότι ακούστηκε ένας μεταλλικός κρότος πριν το αεροπλάνο συντριβεί. Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα για να διερευνήσουν τα αίτια της τραγωδίας.

Ανάλυση του βίντεο

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του βίντεο, αναλυτές επισημαίνουν ότι, εάν είναι αληθινό, δείχνει την πτώση του αεροσκάφους να συνοδεύεται από μια έκρηξη. Επίσης, παρατηρούνται ελλείμματα δομικών μερών του αεροσκάφους. Αυτό οδηγεί σε συμπεράσματα ότι η πτώση πιθανώς προκλήθηκε από έκρηξη, είτε εσωτερική είτε εξωτερική, όπως συμβαίνει κατά την πυροδότηση ενός εκρηκτικού υλικού ή το χτύπημα από έναν πύραυλο. Ομοίως, αναφέρεται η θεωρία ότι η συντριβή προκλήθηκε από μια κρυμμένη βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε μια κάσα με ακριβά κρασιά που βρισκόταν μέσα στο αεροσκάφος.

Έρευνα των ρωσικών αρχών

Οι ρωσικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσουν τα αίτια του ατυχήματος και εάν υπήρξαν παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας των επιχειρήσεων αερομεταφορών. Προς το παρόν, έχουν ανασυρθεί 8 από τις σορούς των επιβατών. Τα δεδομένα πτήσεων δείχνουν ότι το αεροσκάφος είχε φτάσει σε ύψος 28.000 ποδιών πριν τα σήματα εξαφανιστούν. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πορεία της πτώσης του αεροπλάνου είναι μη φυσιολογική και υποστηρίζουν ότι κάτι ασυνήθιστο πρέπει να συνέβη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ