Πόλεμος στο Ισραήλ: Υπουργός του Ερντογάν απειλεί τον Νετανιάχου με θάνατο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Υπουργός του Ερντογάν απειλεί τον Νετανιάχου με θάνατο

Καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται στο Ισραήλ για τέταρτη ημέρα, ένας υπουργός της Τουρκίας προειδοποιεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντάς του ότι “θα πεθάνει”. Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Ναζίφ Γιλμάζ, αναφέρθηκε σε ένα βίντεο που είχε ανεβάσει ο Νετανιάχου, στο οποίο η Γάζα βομβαρδίζεται.

Ερντογάν για Ισραήλ: Δεν συμπεριφέρεται ως κράτος

Στο μεταξύ, ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνει ότι το Ισραήλ δεν συμπεριφέρεται ως κράτος στη Λωρίδα της Γάζας και ότι δεν πρέπει να ξεχνά ότι, αν συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι, θα αντιμετωπίζεται ως οργάνωση και όχι ως κράτος. Καταγγέλλει τις δολοφονίες αμάχων και την εμπόδιση της ανθρωπιστικής βοήθειας και αποκαλεί τις ενέργειες αυτές αντίδραση μιας οργάνωσης και όχι ενός κράτους.

Ο Νετανιάχου είχε προγραμματισμένη μια επίσκεψη στην Τουρκία στους επόμενους μήνες, αλλά την αναβάλλει λόγω των τελευταίων εξελίξεων. Τόσο ο Ερντογάν όσο και η Χαμάς έχουν στενές σχέσεις με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Μπέρμποκ για Ισραήλ: “Ήταν όπως η 11η Σεπτεμβρίου για τους Αμερικανούς”

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, χαρακτήρισε την επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ “όπως η 11η Σεπτεμβρίου για τους Αμερικανούς” και αναφέρθηκε σε ένα “σαφές σημείο καμπής”. Επιβεβαίωσε ότι γίνονται προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων και επανέλαβε ότι η ασφάλεια του Ισραήλ είναι προτεραιότητα για τη Γερμανία και την Ευρώπη.

Η κυρία Μπέρμποκ δεν κατονόμασε ακριβώς τον αριθμό των Γερμανών ομήρων, αλλά υπάρχουν αναφορές για περίπου 5 Γερμανούς. Τουλάχιστον ένας Γερμανός πολίτης θεωρείται ότι έχει σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ