Παλαιστίνιος πρέσβης: “Η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο διαμεσολαβητή”

Παλαιστίνιος πρέσβης: “Η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο διαμεσολαβητή”

Ο παλαιστίνιος πρέσβης Γιουσέφ Ντορχόμ αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως φίλος του Ισραήλ και της Παλαιστίνης σε μια συνέντευξη τύπου σήμερα. Επισήμανε ότι η Ελλάδα πάντα έχει διατηρήσει μια ισορροπία στις διεθνείς σχέσεις και έχει εκφράσει την υποστήριξή της για τη λύση των δύο κρατών και το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να ιδρύσει το ανεξάρτητο κράτος του στα εδάφη του 1967, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα. Ο πρέσβης υπογράμμισε επίσης ότι η Ελλάδα έχει υιοθετήσει μια θέση υπέρ του διεθνούς δικαίου.

Ο πρέσβης καταδίκασε την επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Γάζας και ανέφερε ότι ο παλαιστινιακός λαός ζει μια μαύρη μέρα. Επίσης, κατακρίνει την αποπροσανατολισμό από το έγκλημα αυτό και την προπαγάνδα που εξαπολύεται από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Ο πρέσβης επισημαίνει επίσης ότι όλες οι προσπάθειες για ειρήνη έχουν σταματήσει μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, ενώ καταδικάζει την επίθεση ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και αναφέρει τον αριθμό των αμάχων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της κρίσης.

Ο πρέσβης επίσης αναφέρεται στη θέση του απέναντι στη Χαμάς και υποστηρίζει ότι η μόνη νόμιμη εκπροσώπηση του παλαιστινιακού λαού είναι η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), η οποία συμμορφώνεται πλήρως με τις διεθνείς συμβάσεις και το διεθνές δίκαιο. Τέλος, επαναλαμβάνει την ανάγκη να δοθεί ευκαιρία για ειρήνη στην περιοχή και να αναγνωριστούν τα νόμιμα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού με την ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα εδάφη του 1967, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ