Ουκρανία: Κίεβο βρίσκεται αντιμέτωπο με μεγάλη επίθεση από τη Ρωσία

Ουκρανία: Κίεβο βρίσκεται αντιμέτωπο με μεγάλη επίθεση από τη Ρωσία

Σήμερα το πρωί (30/8), δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σε ένα πολύνεδρο και επιθετικό χτύπημα από την Ρωσία προς το Κίεβο, στη μεγαλύτερη επίθεση που έχει σημειωθεί από την άνοιξη, σύμφωνα με τις αρχές του Κιέβου. Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, Σερχίι Πόπκο, δηλώνει ότι “δυστυχώς, λόγω της πτώσης αποσυντεθέντων συντριμμιών στην περιοχή Σεβτσενκίβσκι του Κιέβου, δύο άνθρωποι είναι νεκροί και τρεις τραυματίστηκαν”. Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, επιβεβαιώνει με τη σειρά του ότι “πέθαναν δύο άνδρες σε ένα κτίριο μη οικιστικής χρήσης στην περιοχή”.

Σύμφωνα με τις αρχές, συντρίμμια πέφτουν στις περιοχές Σεβτσενκίβσκι και Νταρνίτσκι του Κιέβου, προκαλώντας πυρκαγιές, και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης επισπεύδουν στο σημείο. Ο κ. Πόπκο αναφέρει ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε “με drones και πυραύλους”, με πάνω από 20 στόχους να καταστρέφονται από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα. Η επίθεση ξεκίνησε με επιθέσεις από τα UAV (αεροσκάφη χωρίς πλήρωμα), ακολουθούμενες από πύραυλους εκτοξευόμενους από βομβαρδιστικά Τουπόλεφ Tu-95MS.

Η μεγαλύτερη επίθεση με drones στο Κίεβο

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου αναφέρει ότι άκουσε τουλάχιστον τρεις εκρήξεις στο Κίεβο γύρω στις 05:00. Τον Μάιο, η Ουκρανία είχε ανακοινώσει ότι απέκρουσε τη “μεγαλύτερη επίθεση με drones” στο Κίεβο “από την έναρξη της εισβολής”, με περίπου 59 τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη-καμικάζι. Δύο άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ