Ουίνστον Τσόρτσιλ: Πώς ο πρωθυπουργός της Βρετανίας κρύβε το τραύλισμά του

Ουίνστον Τσόρτσιλ: Πώς ο πρωθυπουργός της Βρετανίας κρύβε το τραύλισμά του

Ένα σετ ψεύτικων δοντιών του Ουίνστον Τσόρτσιλ αναμένεται να πουληθεί σε δημοπρασία στην Αγγλία με τιμή περίπου 8.000 λίρες Αγγλίας. Ο πρώην πρωθυπουργός είχε πολλά σετ ψεύτικων δοντιών που κατασκευάστηκαν ειδικά για να καλύπτουν το τραύλισμά του και ήταν τοποθετημένα σε χρυσή μασέλα. Το σετ αναμένεται να δημοπρατηθεί στις 6 Φεβρουαρίου και θεωρείται από τα πιο σπάνια αντικείμενα που έχουν δημοπρατηθεί ποτέ.

Σχεδιάστηκε από τον οδοντίατρο του Τσόρτσιλ και κατασκευάστηκε από έναν τεχνικό

Το σετ αυτό σχεδιάστηκε από τον οδοντίατρο του Τσόρτσιλ, Γουίλφρεντ Φις, και κατασκευάστηκε από τον τεχνικό Ντέρεκ Κάντλιπ. Πρωτοπροσφέρθηκε για πώληση το 2010 με τιμή 15.200 λίρες Αγγλίας. Ο πατέρας του τεχνικού, Νάιτζελ, δήλωσε ότι ο Τσόρτσιλ μπορούσε πάντα να καταλάβει πώς πήγαινε ο πόλεμο από τον τρόπο που εκσφενδόνιζε τα δόντια του. Ένα από τα σετ πιστεύεται ότι ταφτηκε μαζί με τον Τσόρτσιλ, ενώ ένα άλλο εκτίθεται στο Μουσείο Hunterian στο Λονδίνο.

Επίσης, στη δημοπρασία θα δημοπρατηθούν και άλλα αντικείμενα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως ένα μικρόφωνο που χρησιμοποίησε ο Τσόρτσιλ για μια ομιλία, αναμένεται να πιάσει 8.000 λίρες, καθώς και ένα βιβλίο αυτόγραφων του 1941 με 107 υπογραφές πιλότων της Βασιλικής Αεροπορίας, που μπορεί να πουληθεί για 20.000 λίρες.

GEXsD6SaYAALBXu

Πηγή: Winston Churchill’s wartime false teeth are up for sale by Issy Ronald, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ