Οι πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο: Η ετήσια λίστα δισεκατομμυριούχων

Οι πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο: Η ετήσια λίστα δισεκατομμυριούχων

Υπάρχουν 2,781 δισεκατομμυριούχοι στον κόσμο με συνολική περιουσία 14,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, με μερικές γυναίκες να κατέχουν θέση ανάμεσα στους πλουσιότερους ανδρες. Η λίστα δισεκατομμυριούχων του κόσμου του Forbes περιλαμβάνει γυναίκες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς όπως η εξόρυξη, ο τζόγος, η ομορφιά και η τεχνολογία. Η Daily Mail παρουσιάζει τις 10 πλουσιότερες επιχειρηματίες με μια εικόνα του πώς κατάφεραν να δημιουργήσουν τις περιουσίες τους.

10. Αμπιγκέιλ Τζόνσον (29 δισεκατομμύρια δολάρια)

Η 62χρονη Αμπιγκέιλ Τζόνσον είναι η 10η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο με περιουσία 29 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Διευθύνει το γίγαντα διαχείρισης κεφαλαίων Fidelity Investments και κατέχει περίπου το 28,5% της εταιρείας. Είναι η τρίτη γενιά της οικογένειας που ηγείται της εταιρείας, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 4,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

9. Τζίνα Ράινχαρτ (30,8 δισεκατομμύρια δολάρια)

Η Τζίνα Ράινχαρτ, πλουσιότερη γυναίκα στην Αυστραλία, έχει περιουσία 30,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρία της ειδικεύεται σε ενέργεια και χάλυβα, αλλά επεκτείνεται και σε άλλους τομείς όπως η εξόρυξη και η γεωργία.

8. Μίριαμ Άντελσον (32 δισεκατομμύρια δολάρια)

Η 78χρονη γιατρός Μίριαμ Άντελσον κατατάσσεται στην 53η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο με περιουσία 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι χήρα του πρώην CEO της ε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ