Ο Τραμπ κατέκτησε τη Νεβάδα

Ο Τραμπ κατέκτησε τη Νεβάδα

Πλησιάζει στην υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών για πρόεδρος

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κυριάρχησε στις τοπικές συνελεύσεις των Ρεπουμπλικανών στη Νεβάδα αφού ήταν ο μοναδικός μεγάλος υποψήφιος που συμμετείχε στην διαδικασία. Η πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, απέφυγε τη διαδικασία – γνωστή ως caucus, μια διαδικασία συνελεύσεων ψηφοφόρων σε διάφορα μέρη όπως σπίτια, καταστήματα, σχολεία, εκκλησίες και άλλα – καταγγέλλοντας την ως μια άδικη διαδικασία.

Αντίθετα, ο Τραμπ συμμετείχε στις προεκλογικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη στη συγκεκριμένη πολιτεία, αλλά υπέστη ήττα καθώς τα ψηφοδέλτια με τη δήλωση “κανένας από αυτούς τους υποψηφίους” κερδίζουν με ποσοστό 61%. Με τη νίκη του στη Νεβάδα, ο Τραμπ εξασφάλισε 26 αντιπροσώπους της πολιτείας που θα συμμετέχουν στην εκλογή του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για τον Λευκό Οίκο, από μια συνολική απαίτηση 2.429 για να αποκτήσει την υποψηφιότητα. Η νίκη του ενισχύει ακόμη περισσότερο την κυριαρχία του μεταξύ των Ρεπουμπλικανών, αν και η Χέιλι δηλώνει ότι θα παραμείνει στον αγώνα τουλάχιστον μέχρι τις προεκλογικές εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου στη Νότια Καρολίνα και ίσως και μετά.

Ο Τραμπ ετοιμάζεται για την «Σούπερ Τρίτη» της 5ης Μαρτίου

Καθώς πραγματοποιούνταν οι δύο εκλογικές διαδικασίες στη Νεβάδα, η Χέιλι πραγματοποίησε εκστρατεία στην Καλιφόρνια, η οποία θα ψηφίσει την Σούπερ Τρίτη, στις 5 Μαρτίου, κατά την οποία ο Τραμπ ελπίζει να αποσπάσει ένα μεγάλο αριθμό αντιπροσώπων σε εκλογικές αναμετρήσεις σε διάφορες πολιτείες και να εδραιώσει την υποψηφιότητά του στους Ρεπουμπλικανούς. Η επιρροή της Νεβάδας μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, όπως αποδεικνύεται και από την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν πριν τις προεκλογικές εκλογές της Τρίτης μεταξύ των Δημοκρατικών, όπου επικράτησε με σχεδόν 90%. Η επόμενη αναμέτρηση στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών θα διεξαχθεί στη Νότια Καρολίνα, την πολιτεία όπου η Χέιλι υπηρέτησε ως κυβερνήτης και σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις υπολείπεται σημαντικά από τον Τραμπ. Μέχρι τώρα, ο Τραμπ έχει εξασφαλίσει 60 αντιπροσώπους, η Χέιλι 17 και ο Ρον Ντε Σάντις, ο οποίος αποχώρησε από τον αγώνα, έχει εξασφαλίσει εννέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ