Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τη Ρωσία, λέει ο Πούτιν

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τη Ρωσία, λέει ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τον πόλεμο στην Ουκρανία ως ζήτημα ζωής και θανάτου και δήλωσε ότι είναι έτοιμος για διάλογο με τη Δύση. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε δυτικό μέσο ενημέρωσης, ανέφερε ότι η κατάσταση στην Ουκρανία είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για τη χώρα του. Αντίθετα, για τη Δύση, αποτελεί απλώς βελτίωση της στρατηγικής θέσης της, σύμφωνα με σημερινή δημοσίευση.

Επίσης, ο Πούτιν εξέφρασε την άποψη ότι είναι σημαντικό οι Ρώσοι και οι ξένοι να κατανοήσουν το πνεύμα τους και τη σημασία του όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία για τη χώρα τους. Αντίθετα, για τη Δύση, είναι απλώς βελτίωση της στρατηγικής θέσης της, ενώ για την Ρωσία είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε στη συνέντευξη του με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον, η οποία έλαβε δημοσιότητα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και έγινε αποδεκτή ως μήνυμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Στη συνέντευξη, ο Πούτιν δήλωσε ότι η ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι απίθανη, αν και εξέφρασε παράλληλα την προθυμία του για διάλογο με τη Δύση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ