Ο νέος διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου υποστηρίζει τη συνεργασία με την Ελλάδα

Ο νέος διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου υποστηρίζει τη συνεργασία με την Ελλάδα

Ο νέος διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Μαρκ Τζόουνς, πρώην διευθυντής του Victoria & Albert (V&A), έχει εκδηλώσει υποστήριξη για τη συνεργασία του μουσείου με την Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΔΣ του μουσείου τον περιγράφει ως έναν από τους πιο έμπειρους και αξιοσέβαστους διευθυντές μουσείων στον κόσμο και ικανό να προσφέρει το ηγετικό σθένος που χρειάζονται αυτή την ώρα. Ο Τζόουνς αποδέχτηκε την πρόταση να γίνει διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, αλλά απαιτείται ακόμα η έγκριση της πρωθυπουργού.

Η μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του μουσείου

Το Βρετανικό Μουσείο αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση στην 270ετή ιστορία του, καθώς αποκαλύφθηκε η κλοπή περίπου 2.000 αντικειμένων του. Ο προηγούμενος διευθυντής του μουσείου, Χάργκτγουικ Φίσερ, παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της κλοπής. Ο Τζόουνς, με την εμπειρία του, ελπίζει να αναστρέψει την κρίση και να φέρει το μουσείο πίσω στην κανονικότητα.

Υποστήριξη για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ο Τζόουνς έχει εκφράσει την υποστήριξή του για τη συνεργασία του Βρετανικού Μουσείου με τις ελληνικές αρχές σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, τα οποία βρίσκονται στο μουσείο. Εκφράζει την άποψη πως η συνεργασία ανάμεσα στα δύο μουσεία θα ήταν μια καλή λύση, αν και δεν προτείνει τη μόνιμη επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα. Ο σερ Μαρκ Τζόουνς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συνεργασία αναμένεται να οδηγήσει στην επίλυση αυτού του σημαντικού ζητήματος.

Ο Μαρκ Τζόουνς: μια περιγραφή

Ο Μαρκ Τζόουνς έχει ευρεία εμπειρία στη διεύθυνση μουσείων και τη φροντίδα της κληρονομιάς. Έχει υπηρετήσει ως διευθυντής των Εθνικών Μουσείων και του Εθνικού Φορέα Κληρονομιάς της Σκωτίας. Έχει ασχοληθεί με τη διαχείριση αντικειμένων στο Βρετανικό Μουσείο και έχει υποστηρίξει τη συνεργασία με την Ελλάδα όσον αφορά τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Ο Μαρκ Τζόουνς θα προσπαθήσει να αναστρέψει την κρίση του μουσείου και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη του κοινού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ