Ο Αλ Σίσι προειδοποιεί ότι η Μέση Ανατολή μπορεί να γίνει «ωρολογιακή βόμβα»

Ο Αλ Σίσι προειδοποιεί ότι η Μέση Ανατολή μπορεί να γίνει «ωρολογιακή βόμβα»

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, έκανε σήμερα μια προειδοποίηση για τον κίνδυνο επέκτασης της σύγκρουσης στη Γάζα, χαρακτηρίζοντας την περιοχή ως μια «ωρολογιακή βόμβα». Επιπλέον, τόνισε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η κυριαρχία της Αιγύπτου μετά την αποτροπή της εισβολής των drones στον εναέριο χώρο της χώρας την προηγούμενη Παρασκευή.

Το Ισραήλ ανέφερε ότι οι drones είχαν εκτοξευθεί από το κίνημα Χούθι, το οποίο υποστηρίζεται από το Ιράν. Ο αιγυπτιακός στρατός ανέφερε ότι τα drones έπεσαν σε δύο αιγυπτιακές πόλεις, προκαλώντας τραυματισμό έξι ανθρώπων, και προερχόντουσαν από την νότια Ερυθρά Θάλασσα. Δεν αποκάλυψε όμως ποιος εκτόξευσε τα drones.

Ο Σίσι δήλωσε: «Ανεξαρτήτως πού προέρχονται, έχω προειδοποιήσει για την επέκταση της σύγκρουσης. Η περιοχή θα μετατραπεί σε ωρολογιακή βόμβα που επηρεάζει όλους μας». Επίσης, υπενθύμισε ότι η Αίγυπτος είναι μια κυρίαρχη και ισχυρή χώρα που δεν μπορεί να της γίνει καμία παραβίαση.

Ο Σίσι διοργάνωσε ένα ειρηνευτικό συνέδριο το περασμένο Σάββατο και έχει καλέσει για την άρση του αποκλεισμού στη Γάζα, για την απελευθέρωση των ομήρων και για την κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ