Νετανιάχου – Τριντό Ισραήλ: Ένταση για τους αμάχους

Νετανιάχου – Τριντό Ισραήλ: Ένταση για τους αμάχους

Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου ζήτησε ξανά τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας στη μάχη του Ισραήλ κατά της Χαμάς, ύστερα από την έκκληση του καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό για τη διακοπή της βίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου αποκάλεσε την έκκληση του Τριντό ως επικριτική και εκ νέου υπογράμμισε ότι οι επιθέσεις στη Γάζα αποτελούν αντίδραση στις ενέργειες της Χαμάς. Ταυτόχρονα, παροτρύνει τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει το Ισραήλ στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τη βαρβαρότητα της Χαμάς.

Το Τί ζήτησε ο Τριντό από τη Χαμάς

Επίσης, ο Τριντό κάλεσε τη Χαμάς να σταματήσει να χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες και να απελευθερώσει άμεσα και χωρίς όρους τους ομήρους που κρατά.

Το Ισραήλ παρέχει ανθρωπιστικούς διαδρόμους και ασφαλείς ζώνες για τους αμάχους στη Γάζα, όμως η Χαμάς εμποδίζει την αποχώρησή τους υπό απειλή όπλων, σύμφωνα με τον Νετανιάχου.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ και άλλοι σύμμαχοι του Ισραήλ έχουν εκφράσει ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε περισσότερους από 11.000 νεκρούς από την 7η Οκτωβρίου.

soldiers

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ