Νεαρός 18 ετών νεκρός στη Γαλλία: Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα μετά από φονική καταδίωξη

Νεαρός 18 ετών νεκρός στη Γαλλία: Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα μετά από φονική καταδίωξη

Ένας 18χρονος νεκρός στη Γαλλία: Ο νεαρός που οδηγούσε ένα σκούτερ καταδιώχθηκε επειδή αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο

Ένα αστυνομικό τμήμα στη Λα Κουρνέβ, κοντά στο Παρίσι, δέχτηκε επίθεση το βράδυ της Κυριακής με βόμβες μολότοφ, λόγω του θανάτου ενός 18χρονου σε καταδίωξη την προηγούμενη εβδομάδα. Γύρω στις 23.00 τοπική ώρα, περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν και πέταξαν πέτρες και βόμβες στο αστυνομικό τμήμα. Οι ζημίες περιορίστηκαν σε ένα ραγισμένο τζάμι και λίγες φλόγες. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στο χέρι. Μετά την κλήση ενισχύσεων, η ταραχή διαλύθηκε. Εννέα άτομα συνελήφθησαν – επτά ενήλικες 18-21 ετών και δύο ανήλικοι – σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Παρισιού, Λοράν Νουνιές.

“Το κάναμε για να ζητήσουμε δικαιοσύνη για τον Ουανίς, αν και ο μεγαλύτερος αδελφός του ζήτησε ηρεμία”, δήλωσε ένας νέος που παρέμεινε ανώνυμος, αναφερόμενος στον θάνατο ενός 18χρονου από τη Λα Κουρνέβ, που σκοτώθηκε σε καταδίωξη από την αστυνομία την προηγούμενη Τετάρτη. “Δεν ανησυχούμε για νέες επιθέσεις” και “θα λάβουμε μέτρα σε όλη την κοινότητα τις επόμενες ημέρες”, είπε ο Νουνιές μετά από επίσκεψή του στο αστυνομικό τμήμα. Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι η αστυνομία ήταν εμφανής στην περιοχή.

Ο Ουανίς, που οδηγούσε ένα σκούτερ, διώχθηκε από την αστυνομία καθώς αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο. Το δίκυκλό του συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας, το οποίο κλήθηκε για βοήθεια και κατευθυνόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Ο δικηγόρος της οικογένειάς του κατηγόρησε την Παρασκευή τους αστυνομικούς ότι τον χτύπησαν “εκουσίως”, ενώ ο δικηγόρος των αστυνομικών υποστηρίζει ότι πρόκειται για ατύχημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ