Μεταμόσχευσαν Ισχιακό Νεύρο στο Χέρι ενός Ασθενούς για να Αποκτήσει Κίνηση

Μεταμόσχευσαν Ισχιακό Νεύρο στο Χέρι ενός Ασθενούς για να Αποκτήσει Κίνηση

Ένας άνδρας που παρέλυσε μετά από τροχαίο ατύχημα είναι ελπίδα να αποκτήσει κίνηση στο ένα του χέρι ξανά, μετά από μια πρωτοποριακή επέμβαση στην Ιταλία. Χειρουργοί στο Νοσοκομείο Πόλης του Τορίνο μετέφεραν τμήμα του ισχιακού νεύρου ενός 55χρονου άνδρα στο χέρι του, χρησιμοποιώντας το βραχιόνιο πλέγμα. Ο άνδρας είχε παρεμβεί σε ατύχημα με μηχανάκι πριν από πέντε μήνες, όπου τραυμάτισε τον εαυτό του σοβαρά.

Ο Γκαβίλιο, όπως ονομάζεται, υπέστη ακρωτηριασμό σε μέρος του αριστερού του ποδιού, και παράλυση στα χέρια του. Οι γιατροί αποφάσισαν να μεταφέρουν το νεύρο που έλεγχε το αριστερό πόδι στο χέρι του, ελπίζοντας να αποκατασταθεί η κίνηση. Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με τον Γκαβίλιο να χρειάζεται περίπου 5 μήνες για να δει αν η επέμβαση επιτύχει. Μέχρι τότε, δεν μπορεί να κινεί καθόλου τα χέρια του.

Τι Σημαίνει η Επιτυχία

Η επέμβαση αυτή αποτελεί πρωτοπορία στο χώρο της ιατρικής, αν επιτύχει. Η μεταφορά νεύρων σε διαφορετικά σημεία του σώματος ανοίγει νέες προοπτικές στην επιστήμη. Η διαδικασία αυτή αποτελεί αποτέλεσμα τετραετούς έρευνας που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Injury.

Ο Γκαβίλιο εξέφρασε αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της επέμβασης και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην ομάδα των γιατρών. Παραδέχτηκε ότι δεν σκέφτηκε την πλευρά της επέμβασης αλλά ελπίζει να ανακτήσει την κίνηση στο χέρι του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ