Λύκοι – ρομπότ: Κρατούν μακριά τις αρκούδες από τις πόλεις

Λύκοι – ρομπότ: Κρατούν μακριά τις αρκούδες από τις πόλεις

Λύκοι – ρομπότ: Η εγκατάσταση τους έγινε για πρώτη φορά στην πόλη Takikawa το φθινόπωρο του 2020

Την ώρα που οι αρκούδες πλησιάζουν όλο και περισσότερο τις αστικές περιοχές, οι Ιάπωνες βρήκαν μια νέα λύση με τη χρήση ρομπότ που έχουν την μορφή λύκων και τις αποτρέπουν από το να εισβάλλουν στις πόλεις. Αυτή είναι η νέα πρωτοποριακή μέθοδος που χρησιμοποιούν οι αρχές για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα. Τα ρομπότ, που έχουν τη μορφή λύκων, αρχικά σχεδιάστηκαν για να απομακρύνουν τα άγρια ζώα από τα αγροκτήματα, αλλά τώρα χρησιμοποιούνται για να εμποδίσουν τις αρκούδες να εισέρχονται στις αστικές περιοχές και να επιτίθενται στους ανθρώπους. Η πρώτη εγκατάσταση τους έγινε στην πόλη Takikawa το φθινόπωρο του 2020, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Wolf Kamuy, Motohiro Miyasaka, που ανέπτυξε το προϊόν, σύμφωνα με το BBC.

Καναδάς: Αρκούδα γκρίζλι επιτέθηκε και σκότωσε δύο περιπατητές στην Αλμπέρτα

Από τότε, περισσότερες τοπικές αρχές έχουν παραγγείλει το “Monster Wolf”, καθώς οι επιθέσεις αρκούδων αυξάνονται συνεχώς. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο κύριος λόγος για αυτήν τη μεγάλη αλλαγή είναι η μετανάστευση των ανθρώπων από τις αγροτικές περιοχές στις αστικές κέντρα. “Ο αστικός πληθυσμός της Ιαπωνίας αυξάνεται, οι νέοι άνθρωποι δεν θέλουν να ζουν στα βουνά ή κοντά σε βουνά,” δήλωσε ο Shinsuke Koike, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γεωργίας και Τεχνολογίας του Τόκιο, ο οποίος ειδικεύεται σε μελέτες για αρκούδες, βιοποικιλότητα και δασικά οικοσυστήματα.

bear 6771842 1920

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν το 2021

Πολλοί άνθρωποι μετακομίζουν στις μεγάλες πόλεις, αφήνοντας τις χωρικές περιοχές ή τις μικρότερες πόλεις που έχουν ήδη μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Ως αποτέλεσμα, οι νεαρές αρκούδες μετακινούνται σταδιακά και έχουν φτάσει να ζουν πιο κοντά στις πόλεις, έχοντας συνηθίσει το φως και τον θόρυβο των αστικών περιοχών και μην φοβούνται τον άνθρωπο. Περιφέρονται σε κατοικημένες περιοχές επειδή ο φυσικός τους βιότοπος έχει επεκταθεί από τα βουνά προς τα πεδινά που βρίσκονται πιο κοντά στον ανθρώπινο πληθυσμό. Το Χοκάιντο έχει καταγράψει πάνω από 150 επιθέσεις αρκούδων τα τελευταία 60 χρόνια. Το 2021, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν, καθιστώντας αυτή τη χρονιά μία από τις πιο θανατηφόρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ