Κραυγή Αγωνίας των Ιατρών Από το Νοσοκομείο Αλ Σίφα – Γάζα

Κραυγή Αγωνίας των Ιατρών Από το Νοσοκομείο Αλ Σίφα – Γάζα

Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι βρέθηκαν όπλα και άλλα αντικείμενα που σαφώς υποδηλώνουν την παρουσία της Χαμάς στο μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας, το Αλ Σίφα. Παρά τις αναφορές για την πιθανή ύπαρξη όμηρων, δεν υπάρχουν ενδείξεις γι’ αυτό. Παρόλα αυτά, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας πιστεύουν ότι η επιχείρηση μπορεί να φέρει σημαντικές πληροφορίες. Ένας δημοσιογράφος που βρίσκεται στο νοσοκομείο ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ανακρίνουν το προσωπικό και τους ασθενείς σε κάθε δωμάτιο με τη συνοδεία γιατρών και αραβόφωνων.

Οι Διεθνείς Αντιδράσεις

Η εξέλιξη της επιχείρησης στο νοσοκομείο Αλ Σίφα αναμένεται να επηρεάσει τη διεθνή κοινότητα. Το νοσοκομείο είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς φροντίζει περίπου 600 ασθενείς και διαθέτει εκατοντάδες γιατρούς και διοικητικό προσωπικό. Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι η Χαμάς έχει δημιουργήσει τούνελ κάτω από το νοσοκομείο προκειμένου να προστατευτεί από επιθέσεις, αν και η Χαμάς αρνείται αυτή την κατηγορία. Η επιχείρηση έχει προκαλέσει ανησυχία και αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο, με τις ΗΠΑ να εκφράζουν τη διαφωνία τους με τον στόχευμα αεροπορικών επιδρομών σε νοσοκομεία, καθώς και την επιθυμία τους να προστατευτούν οι ασθενείς.

Αύξηση της Στρατιωτικής Βοήθειας

Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Πεντάγωνο αύξησε αθόρυβα τη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ, υποστηρίζοντας το Ισραηλινό αίτημα για περισσότερους πυραύλους και εξοπλισμό. Επιπλέον, οι ΗΠΑ εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την εφαρμογή αεροπορικών επιδρομών σε νοσοκομεία και την επιθυμία τους για προστασία των ασθενών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ