Κοπεγχάγη: Ο στρατός βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω του κινδύνου τρομοκρατικής απειλής

Κοπεγχάγη: Ο στρατός βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω του κινδύνου τρομοκρατικής απειλής

Οι στρατιώτες θα αναπτυχθούν από τις 6 Δεκεμβρίου για μη ορισμένο χρονικό διάστημα

Ο στρατός θα κινητοποιηθεί για να συνδράμει την αστυνομία στην προστασία “εβραϊκών και ισραηλινών” χώρων στην Κοπεγχάγη, ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή 3/12, το υπουργείο Άμυνας της Δανίας. “Η κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα ασκεί μεγάλη πίεση στην αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε (…) ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα υποστηρίξουν την επιτήρηση εβραϊκών και ισραηλινών χώρων στην Κοπεγχάγη”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Τρελς Λουντ Πούλσεν.

Οι στρατιώτες θα αναπτυχθούν από τις 6 Δεκεμβρίου για μη ορισμένο χρονικό διάστημα. Οι ανάγκες θα επανεξετάζονται τακτικά, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας στην ιστοσελίδα του. Ο αριθμός των διαδηλώσεων σε αντίδραση στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς, σε συνδυασμό με τις πυρπολήσεις του Κορανίου που έγιναν στη σκανδιναβική χώρα, έχουν επιβαρύνει το έργο της δανικής αστυνομίας.

“Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου η τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζει η Δανία είναι σοβαρή”, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Πέτερ Χάμελγκααρντ. “Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή οδήγησε σε μια εντελώς απαράδεκτη αύξηση του αντισημιτισμού και της ανασφάλειας μεταξύ των Εβραίων στη Δανία”, πρόσθεσε. Σύμφωνα με το Utrikespolitiska institutet, ένα ανεξάρτητο ερευνητικό ινστιτούτο, από 6.000 έως 8.000 άτομα εβραϊκής θρησκείας ζουν στη Δανία. Αναφορικά με τυχόν παρόμοιο μέτρο για μουσουλμανικές τοποθεσίες στη χώρα, το Υπουργείο Άμυνας δεν παρείχε άμεση απάντηση στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ