Κατάπαυση Πυρός στη Γάζα: Ανησυχία από το Ισραήλ για τις Διαπραγματεύσεις

Κατάπαυση Πυρός στη Γάζα: Ανησυχία από το Ισραήλ για τις Διαπραγματεύσεις

Κατάπαυση Πυρός στη Γάζα: Ο Διευθυντής της CIA στο Ισραήλ

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι εκφράζουν απαισιοδοξία για την πρόοδο στις συνομιλίες με την Χαμάς για κατάπαυση πυρός στη Γάζα, μετά τη μεσολάβηση της Αιγύπτου προκειμένου να αποφέρουν την απελευθέρωση ομήρων. Μια αντιπροσωπεία διαπραγματευτών βρίσκεται στο Κάιρο. Ο διευθυντής της CIA, William Burns, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu στο Ισραήλ για πιθανή αναστολή της ισραηλινής επιχείρησης στη Ράφα σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση ομήρων. Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιθετικές ενέργειες στη Γάζα, προσπαθώντας να επιτύχει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Γάζας, με το νοσοκομείο Αλ Αχλί να αναφέρει επτά νεκρούς μέλη μιας οικογένειας. Ο ισραηλινός στρατός έχει αναλάβει δράση στη Ράφα, αποκτώντας έλεγχο στα σύνορα και κλείνοντας διάφορα σημεία εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας. Η αντίδραση των ΗΠΑ έχει χαρακτηριστεί ως απαράδεκτη. Συγκεκριμένα, έχει αναστείλει την παράδοση βομβών στο Ισραήλ λόγω ανησυχιών για τις επικείμενες επιχειρήσεις στη Ράφα.

Αγωνία για τη Γάζα

Οι χώρες μεσολαβητές – Αίγυπτος, Κατάρ, και ΗΠΑ – συναντώνται στο Κάιρο προκειμένου να επιλύσουν τις αντιξοότητες και να επιτύχουν συμφωνία για κατάπαυση πυρός μετά τους επτά μήνες πολέμου. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έχει εκφράσει την ανάγκη για συνθήκες που εξυπηρετούν την ασφάλεια της χώρας, προκειμένου να προχωρήσει στην απελευθέρωση των ομήρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ