Ισραήλ: Δημοσιεύθηκε βίντεο μάχης με τη Χαμάς

Ισραήλ: Δημοσιεύθηκε βίντεο μάχης με τη Χαμάς

Η στρατός του Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπος με την οργάνωση Χαμάς και πολεμάει «από αέρος, θάλασσας και εδάφους». Βίντεο που δημοσίευσε ο Ισραηλινός στρατός δείχνει ισραηλινούς στρατιώτες να αντιμετωπίζουν τους ενόπλους Παλαιστίνιους πριν από την αναμενόμενη επίθεση στη γη τις επόμενες ημέρες. Άλλα βίντεο αποτυπώνουν μια αεροπορική επίθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο στρατός ισχυρίζεται ότι σκότωσε έναν αρχηγό της Χαμάς που εμπλέκεται σε τρομοκρατικές επιθέσεις. Άλλα βίντεο δείχνουν πρώτους μαχητές της Χαμάς που προσπαθούν να παραβιάσουν τα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Γάζας. Ο στρατός των IDF φωνάζει «Είμαστε σε πόλεμο!».

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε το Σάββατο, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις αναφέρουν ότι ετοιμάζονται να επεκτείνουν την επίθεσή τους κατά της Χαμάς, χρησιμοποιώντας μια σειρά επιθετικών επιχειρησιακών σχεδίων από αέρος, θάλασσας και εδάφους. Προετοιμαζόμενοι για την εισβολή στη Γάζα, οι ειδικές δυνάμεις πραγματοποιούν αποστολές εντός των παλαιστινιακών εδαφών, με στόχο την απόκρουση των μαχητών της Χαμάς και τη συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τους 155 ομήρους που έχουν αιχμαλωτιστεί επί 8 ημέρες από την τρομοκρατική οργάνωση. Παράλληλα, το Ισραήλ εκμεταλλεύεται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διάδοση μηνυμάτων κατά της Χαμάς, δημοσιεύοντας βίντεο των κινήσεών του για να ενισχύσει την υποστήριξη. Έχει αγοράσει επίσης διαφημίσεις στο X και στο YouTube.

Βίντεο από τις επιθέσεις των IDF κατά της Χαμάς

Ένα τρίλεπτο βίντεο που δημοσίευσε το IDF στο YouTube δείχνει ισραηλινούς στρατιώτες να πυροβολούν ένα σκάφος με ενόπλους της Χαμάς στη Μεσόγειο Θάλασσα την ημέρα της δολοφονικής επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ. Οι στρατιώτες χρησιμοποιούν τωνφεκιών και πολυβόλο για να εξουδετερώσουν τους μαχητές της Χαμάς. Στο ίδιο βίντεο, οι IDF πυροβολούν και διώκουν πρώτους μαχητές της Χαμάς που προσπαθούν να παραβιάσουν τα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Γάζας.

Πυρ κατά των τρομοκρατών

Σύμφωνα με το IDF, οι στρατιώτες εκτέλεσαν πυροβολισμούς εναντίον των τρομοκρατών και απέτρεψαν την προσπάθειά τους να παραβιάσουν τα Ισραηλινά σύνορα. Ένα άλλο βίντεο δείχνει την αεροπορική επίθεση των IDF, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας ανώτερος διοικητής της Χαμάς που συμμετείχε στον σχεδιασμό της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου. Επίσης, εξουδετερώθηκαν πολλοί άλλοι αξιωματούχοι της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ